Πώς «διαβάζει» το Μαξίμου τις δημοσκοπήσεις – Σήμερα οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό

Η απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη αλλά και η επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου με ασφάλεια εξακολουθούν να είναι οι δύο βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να επανέλθει σε ρυθμούς κανονικότητας.

«Πονοκέφαλο» ωστόσο για την κυβέρνηση αποτελούν οι δημοσκοπήσεις οι οποίες καταγράφουν σημαντική υποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας. Στο Μέγαρο Μαξίμου μελετούν τα νέα δεδομένα που έχουν

προκύψει ωστόσο εκτιμούν ότι όλα είναι ρευστά καθώς, ενώ καταγράφονται απώλειες για την κυβέρνηση, δεν δείχνει να τις καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι λοιπόν διατηρείται η ελπίδα ότι το κλίμα μπορεί να αναστραφεί εφόσον καταφέρουν να πείσουν τους πολίτες ότι τέτοιου είδους παθογένειες θα εξαλειφθούν και φυσικά θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την Pulse, που διενέργησε έρευνα για λογαριασμό του ΣΚΑΪ από τις 13-15 Μαρτίου, η πτώση της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με δυο μήνες πριν φτάνει τις 3,5 μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η κυβερνώσα παράταξη καταγράφει ποσοστό 30%, ενώ στα ίδια ακριβώς επίπεδα παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ (26%). Μια μονάδα πέφτει το ΠΑΣΟΚ (10%) και στο 6% αποτυπώνεται σταθερό το ΚΚΕ. Στο 4% καταγράφεται η δύναμη της Ελληνικής Λύσης, χωρίς μεταβολή, ενισχυμένο κατά 1% το ΜέΡΑ25 (3,5%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων μεγαλώνει κατά τρεις μονάδες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα στοιχεία της δημοσκόπησης της Pulse για τον ΣΚΑΪ, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών από 17 έως 29 ετών (92%) λέει ότι θα πάει να ψηφίσει και το ποσοστό αυτό φτάνει το 93% στους άνω των 60.

Ανακοινώνεται σήμερα ο κατώτατος μισθός

Σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 10:00 συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης θα παραχωρήσει στις 11:00 συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εργασίας.

Η αύξηση αυτή θα ισχύσει από 1η Απριλίου, ενώ αναμένεται να επηρεάσει τον μισθό σε περισσότερους από 600.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να είναι της τάξεως του 7,6% με 7,8%,

Keywords
Τυχαία Θέματα