«Τον σώσαμε σε συνθήκες πολέμου» – Ανατριχιαστική μαρτυρία συνάδελφου του 31χρονου αστυνομικού

Στο MEGA μίλησε ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού αλλά και ένας συνάδελφός του που αναφέρθηκε στη μοιραία στιγμή που ο υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ δέχτηκε με ευθεία βολή τη ναυτική φωτοβολίδα.

«Σταθερή είναι αλλά είναι κρίσιμη η κατάσταση. Καλό παιδί, έφυγε από το Λύκειο πήγε έδωσε στη σχολή, πέρασε στη σχολή κατευθείαν, πήγε στα ΜΑΤ στην Αθήνα. Από την Αθήνα

εκεί πέρα πήγαιναν όλα καλά ώσπου ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα και τον χτύπησαν κατά τα αλλά η κατάσταση του είναι κρίσιμη» δήλωσε ο παππούς του 31χρονου.

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή συναδέλφου του αστυνομικού για τη μοιραία στιγμή που ο υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ δέχτηκε τη ναυτική φωτοβολίδα.

«Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε την μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα. Το πόδι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από τα θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία και με κάρπα όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στην ζωή, έως ότου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δυο 24ώρα είναι πολύ κρίσιμα».

O διάλογος των αστυνομικών λίγα λεπτά μετά την επίθεση σοκάρει:

-Αστυνομικός, Ρέντη: Έχει χάσει τις αισθήσεις του. Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε

-Αστυνομικός, Κέντρο Α.Μ.: Κώστα μας ενημερώνει ότι σε ένα λεπτό θα είναι εκεί. Αυτό μας ενημερώνουν.

-Αστυνομικός, Ρέντη: Σε ένα δευτερόλεπτο εάν δεν είναι εδώ θα…

Ο νεαρός υπαρχιφύλακας, που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα την περασμένη Πέμπτη στου Ρέντη μετα τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ ΟλυμπιακούΠαναθηναϊκού, νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Νίκαιας.

Σύμφωνα με την ιατρική ανακοίνωση ο αστυνομικός βρίσκεται σε καταστολή, και υποστηρίζεται αιμοδυναμικά. Έχει διάχυτη αιμορραγία στο μηρό η οποία ωστόσο, ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Ο αστυνομικός φέρει δερματικό έγκαυμα στο μηρό.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Την ίδια ώρα σοκάρει η περιγραφή ενός ακόμη συναδέλφου του 31χρονου αστυνομικού. Όπως είπε ο ίδιος στην ΕΡΤ χαρακτηριστικά «η επιχείρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο έγινε σε συνθήκες πολέμου».

«Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές του ρίξανε, ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στο δρόμο, με την ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Σχετικά ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Προσπάθησε ένας αστυνομικός της διμοιρίας να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά. Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος. Ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία.

Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στο μηρό. Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις. Έπεσαν σίγουρα 10 ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Έριχναν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω τους είχαν προσαρμόσει μασούρια δυναμίτιδας. Αν δείτε το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται κάτι μανιτάρια που οι φλόγες φτάνουν τα 3 με 4 μέτρα. Τα επεισόδια κράτησαν δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ο συνάδελφός μου τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, και αφού είχαμε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις. Εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν επι τούτου για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι, όπως είπαν οι γιατροί, του έσωσαν την ζωή και του έδωσαν το δικαίωμα να παλέψει για την ζωή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρέντη, Συγκλονίζει,renti, sygklonizei