Ρωσία: Κόβει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις

Οι προμήθειες φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 δεν θα επαναληφθούν πλήρως μέχρι η Δύση άρει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε ότι την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά ότι οι κυρώσεις φταίνε για την «αποτυχία» της χώρας του, να παραδώσει φυσικό αέριο μέσω του βασικού αγωγού, ο οποίος παραδίδει αέριο στη Γερμανία από την Αγία Πετρούπολη μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

«Τα προβλήματα με την άντληση φυσικού αερίου προέκυψαν λόγω

των κυρώσεων που επέβαλαν οι δυτικές χώρες εναντίον της χώρας μας και πολλών εταιρειών. Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει αυτό το πρόβλημα άντλησης», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Gazprom, το κρατικό μονοπώλιο φυσικού αερίου της Ρωσίας, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 λόγω τεχνικής βλάβης, την οποία κατηγόρησε στις δυσκολίες επισκευής γερμανικής κατασκευής τουρμπίνων στον Καναδά.

Σημειώνεται ότι η ΕΕ έχει ήδη ανακαλέσει ορισμένες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ρητά για να επιτρέψει την επισκευή των στροβίλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Κόβει, Ευρώπη,rosia, kovei, evropi