Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη η χώρα – Τι ισχύει για τα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένοι θα είναι αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου οι συρμοί του Μετρό στις Γραμμές 1, 2 και 3.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ δεν θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων σωματείων εργαζομένων.

Το τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.

Τα λεωφορεία

θα κινηθούν κανονικά ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ. Ωστόσο, όποιος εργαζόμενος επιθυμεί, θα μπορεί να συμμετάσχει στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), η οποία είναι νόμιμη.

Στον Προαστιακό θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Όσον αφορά στα τρόλεϊ, η υπόθεση εκδικάζεται το πρωί της Πέμπτης και ως εκ τούτου, μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση, δεν θα κυκλοφορούν τρόλεϊ στην Αθήνα.

Κανονικά οι αεροπορικές πτήσεις

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Ως εκ τούτου, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την εξαγγελθείσα απεργία τους.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία

Σε 24ωρη απεργία κάλεσε για αύριο, Παρασκευή τα μέλη της η ΠΕΝΕΝ (σ.σ. ναύτες). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ η οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης (21.09.2023).

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και ώρα 11 π.μ.».

Το ΠΑΜΕ καλεί στην απεργία προκειμένου να μην περάσει το «νομοσχέδιο-κτηνωδία» του Υπουργείου Εργασίας. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι στις 10:30 στο Σύνταγμα.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν σε πολλά σημεία της χώρας: Στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10:30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στο Αλιβέρι, στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου. Στη Βέροια, στις 10:30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Στα Γιάννενα, στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 10 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας. Στην Ιστιαία, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στο Μαντούδι, στις 10:30 π.μ. στην πλατεία. Στη Νάουσα, στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά, στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα