Σεισμός στην Αταλάντη: Η πρώτη εκτίμηση για τα 4,8 Ρίχτερ – Τι είπε ο Εύθυμης Λέκκας

Καθησυχαστικός ήταν ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας στην τοποθέτησή του για τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αταλάντη.

Ο έμπειρος σεισμολόγος έκανε την πρώτη εκτίμηση το απόγευμα της Πέμπτης (08/06), τονίζοντας πως ο σεισμός δεν συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης.

Όπως ανέφερε σε πρώτο χρόνο στον «αέρα» του MEGA:

«Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι έχουμε

να κάνουμε αρχικά με ένα σεισμό της τάξης των 5,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκτυο. Μετά υποβαθμίστηκε σε 4,8 Ρίχτερ, δεν είναι το τελικό μέγεθος του σεισμού αυτού», ενώ στη συνέχεια της δήλωσής του υπογράμμισε:

«Ο σεισμός είναι κοντά στην Αταλάντη, αλλά δεν συνδέεται με το ρήγμα, το οποίο έχει βαρύ ιστορικό από τον 19ο αιώνα και έχει δώσει σεισμό 7 Ρίχτερ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καταστροφές. Είναι ένα ρήγμα που αντιμετωπίζουμε με δέος», είπε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα κοντινό ή εγκάρσιο ρήγμα που απέχει τουλάχιστον 200 χλμ από το ρήγμα της Αταλάντης.



Παράλληλα, ο κ.Λέκκας προχώρησε σε σύσταση προς τους κατοίκους της περιοχής, ώστε να μην προσεγγίζουν μέσα στις επόμενες ώρες παλιά σπίτια και περιοχές που υπάρχει ο κίνδυνος να σημειωθούν κατολισθήσεις.

Υπενθυμίζεται, πως ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική, ενώ σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε εστιακό βάθος 13,6 χιλιόμετρα και το επίκεντρο ήταν 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Keywords
Τυχαία Θέματα