Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τον εντοπισμό της 24χρονης αθλήτριας που έστειλε μήνυμα μέσα από τα χαλάσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ελληνικές διασωστικές δυνάμεις, η ΕΜΑΚ αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου τον εντοπισμό και τη διάσωση της 24χρονης αθλήτριας που είναι εγκλωβισμένη στα συντρίμμια κτηρίου που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στη νοτιοανατολική Τουρκία, την περασμένη Δευτέρα.

Η 24χρονη αθλήτρια είχε ειδοποιήσει με μήνυμα την Πολιτική Προστασία της Τουρκίας, ενημερώνοντας πως είναι ζωντανή και εγκλωβισμένη στα συντρίμμια της πολυκατοικίας της.

Αμέσως, οι

Αρχές της Τουρκίας ενημέρωσαν την ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ, που έσπευσαν στο σημείο. Σημειώνεται, πως μαζί με την ελληνική αποστολή, συνέδραμαν αρχικά άλλες τρεις ομάδες – από τη Βραζιλία και την Τουρκία.

Στο σημείο όπου γίνονται οι έρευνες από τις διασωστικές ομάδες, για την αθλήτρια, έχουν σπεύσει συγγενείς, οι οποίοι , σύμφωνα με πληροφορίες, παρακάλεσαν τους Έλληνες διασώστες να παραμείνουν στο σημείο για να συνεχίσουν τις έρευνες.

Έτσι, κατόπιν της δραματικής έκκλησης των συγγενών, παραμένουν στα ερείπια της πολυκατοικίας οι 25 Έλληνες διασώστες, ωστόσο αποχώρησαν οι Τούρκοι συνάδερφοί τους, πιθανότατα για να πάνε σε άλλο σημείο.



Keywords
Τυχαία Θέματα