Σοϊλού: Δόθηκε εντολή από το Λαύριο για ταραχές στην Τουρκία την ημέρα των εκλογών

Αντιδράσεις προκαλούν τα όσα ακραία είπε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ισχυρίστηκε πως το βράδυ των τουρκικών εκλογών είχε δοθεί εντολή «από το Λαύριο» να υπάρξουν ταραχές στην Τουρκία.

Αυτό που ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν

Σοϊλού είναι πως είχαν πληροφορίες ότι Κούρδοι από το Λαύριο θα έμπαιναν στην Τουρκία για να προκαλέσουν ταραχές και χάος την ημέρα των εκλογών, αν κέρδιζε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχανε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, τον οποίο υποστηρίζουν οι Κούρδοι ψηφοφόροι.

«Μας λένε από την Ελλάδα από τον καταυλισμό του Λαυρίου, δόθηκε εντολή προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις σχετικά με τις εκλογές της Τουρκίας», υποστήριξε ο Σοϊλού, ισχυριζόμενος πως «η εντολή δόθηκε για τη νύχτα των εκλογών έτσι ώστε να υπάρχει αναστάτωση. Όμως εκείνο το βράδυ δόθηκε τέτοιο μήνυμα από αυτούς που πήγαν στις κάλπες και από αυτούς που δεν πήγαν, έτσι ώστε οι εκλογές μετατράπηκαν σε γιορτή της δημοκρατίας».

«Οι δήμαρχοι παραπλάνησαν την Τουρκία τη νύχτα των εκλογών. Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ξεκάθαρα, είναι υπό καταμέτρηση. Τα πρακτικά είναι όλα καθαρά.

Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Δίνοντας ψευδείς πληροφορίες στο κοινό. Οι δύο δήμαρχοι φάνηκαν πόσο ανεύθυνοι είναι», υποστήριξε, αναφερόμενος στον Εκρέμ Ιμάμογλου και τον Μανσούρ Γιαβάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοϊλού, Δόθηκε, Λαύριο, Τουρκία,soilou, dothike, lavrio, tourkia