Σπαντιδέας στο thecaller για κεταμίνη: Οι δόσεις ήταν τόσο τοξικές που οδήγησαν γρήγορα στο θάνατο της Τζωρτζίνας

Ο κ. Σπαντιδέας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο, το οποίο ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα, μόλις το 1962 και μπήκε στη θεραπευτική μας το 1965. Είναι ένα φάρμακο το οποίο χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται ακόμα για την αναισθησία τόσο των ζώων όσο και ανθρώπων.  Έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένως σε ανθρώπινα χειρουργικά πεδία, όπως αυτό που γινόταν στην αρχή της δεκαετίας του ’70 στο Βιετνάμ από τους Αμερικανούς γιατρούς που χρειαζόταν μια γρήγορη, μια ταχεία αναισθησία για να αντιμετωπίσουν τραύματα πολέμου.

Στη συνέχεια βέβαια χρησιμοποιήθηκε

και στη γενική χειρουργική στα νοσοκομεία αλλά αντικαταστάθηκε με το χρόνο από πολύ νεότερα και πιο ασφαλή γενικά αναισθητικά φάρμακα.

Βέβαια το φάρμακο από την στιγμή που ήρθε στο εμπόριο, ξέφυγε από την αρχική του χρήση που ήταν η τοπική αναισθησία και πέρασε σε άλλου είδους χρήσεις, όπως αυτές τις χρήσεις των ναρκωτικών, επειδή έχει την ιδιότητα το φάρμακο αυτό να προκαλεί παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις, να προκαλεί έναν ευφορικό κόσμο, να προκαλεί μια γενική ευφορία όπως αυτή που συνοδεύει τα ναρκωτικά φάρμακα που βρίσκονται σε χρήση αυτή την εποχή.

Το φάρμακο αυτό επειδή προκαλεί απώλεια συνείδησης έχει χρησιμοποιηθεί και για βιασμούς και για άλλες έκνομες δράσεις. Σήμερα το φάρμακο δεν βρίσκεται σε πολύ ευρεία χρήση και απαιτεί ειδική συνταγή και ειδικές ενδείξεις για να χρησιμοποιηθεί.

Αυτό το φάρμακο δεν διακινείται μέσω φαρμακείων, διακινείται μέσω του ΙΦΕΤ, που είναι ένα παρακλάδι του ΕΟΦ, δεν βρίσκεται εύκολα δηλαδή ούτε στις φαρμακαποθήκες ούτε στα φαρμακεία. Θα πρέπει να παραγγελθεί το φάρμακο αυτό. Δεν είναι εύκολη η προμήθεια του, τουλάχιστον στην ελληνική αγορά. Μπορεί να το προμηθευθεί κανείς αν θέλει μέσω του ίντερνετ από διάφορες παράνομες πηγές.

Η ποσότητα ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που χρησιμοποιούμε θεραπευτικά και μάλιστα οι δόσεις αυτές είναι τόσο τοξικές που μπορεί να εξελιχθούν γρήγορα σε θάνατο και αυτό συνέβη και στην περίπτωση της μικρής Τζωρτζίνας.

Αυτό το φάρμακο μένει για λίγο στο αίμα, όμως μπορεί να ανιχνευθεί στον λιπώδη ιστό για μέρες και μήνες μετά την χορήγηση του.

Είχαν προηγηθεί περίπου εννιά απόπειρες , τα περιστατικά αυτά τα οποία οδήγησαν το παιδάκι στο νοσοκομείο αντίστοιχες φορές. Φαίνεται ότι η μητέρα δεν είχε σταθμίσει καλά την δόση και προσπαθούσε με διάφορες δόσεις να προκαλέσει τον θάνατο.

Ήταν μια βασανιστική ζωή για το κοριτσάκι αυτό, δεδομένου ότι είχε βιώσει εννιά φορές αυτή την εμπειρία του προκείμενου θανάτου.

Δεν αποκλείεται να έχει χορηγηθεί αυτή η ουσία και στα άλλα παιδιά, η οποία είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθεί τώρα διότι έχουν μείνει μόνο τα οστά από τα παιδιά αυτά. Δεν αποκλείεται να έχουν χρησιμοποιηθεί κι άλλοι δρόμοι θανάτου, να μην χρησιμοποιήθηκε η ίδια ουσία αλλά να χρησιμοποιήθηκαν άλλες ασφυξιογόνες προσπάθειες, δεδομένου ότι η μικρή Ίριδα πέθανε έξι μηνών δεν είχε την δυνατότητα αντιδράσει σε τίποτα αν της έκλεινε κανείς το στόμα ή την μύτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα