Σταμάτης Κραουνάκης: Τι αποκάλυψε για το τραγούδι «Μαμά γερνάω» και την Τζένη Καρέζη – Τι είπε για την Πρωτοψάλτη

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή «Στούντιο 4», στην ΕΡΤ, παραχώρησε την Δευτέρα 26/12 ο γνωστός τραγουδοποιός Σταμάτης Κραουνάκης.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ανέφερε-μεταξύ άλλων- ότι έχει περάσει και δυστυχισμένες γιορτές, χαρακτηρίζοντάς τις «μαύρες και πολύ άσχημες».

Μάλιστα, ο μουσικοσυνθέτης μοιράστηκε με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο τους μεγάλους σταθμούς της καριέρας του στο τραγούδι και ερμήνευσε μερικές από τις επιτυχίες που έχει γράψει και ερμηνεύσει.

Μία

από αυτές ήταν και το κομμάτι «Μαμά, γερνάω», σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, το οποίο έπαιξε ζωντανά στο πιάνο και διηγήθηκε την ιστορία του.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης διηγήθηκε, στη συνέχεια, μία άγνωστη ιστορία πίσω από το συγκεκριμένο κομμάτι.

«Η Τζένη Καρέζη, τότε που φτιάχναμε τον δίσκο και παίζαμε τα τραγούδια στα ρεβεγιόν της τα θεϊκά, μας έβαζε να παίζουμε αυτό το τραγούδι πριν ακόμα βγει.

Και γυρίζει ένα βράδυ και μας λέει “και ευτυχής”, ενώ ο στίχος λέει “και ατυχής”. Από τότε ανάλογα με το κέφι το προσαρμόζω», αποκάλυψε ο ίδιος και συνέχισε:

«Και μάλιστα δεν αλλάζω το φύλο, γιατί λέω ότι εκείνη την ώρα η μάνα μου λέει “ωραία, νέα κι ευτυχής” στη μάνα της. Είναι τρομερό αυτό που γίνεται στο κεφάλι μας».





Εξάλλου, αναφερόμενος στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη, με αφορμή τα επικριτικά σχόλιά του για την εμφάνιση της τραγουδίστριας στην κινητή εξέδρα του Δήμου Αθηνών την περίοδο της καραντίνας, είπε τα εξής:

«Δεν έχω τσακωθεί με κόσμο. Ακόμα και με την Άλκηστη αυτή τη δύσκολη ώρα για μένα τουλάχιστον… τίποτα. Για μένα η Άλκηστις είναι το κορίτσι που καθόταν μπροστά στη βάρκα και κούναγε τα ποδαράκια της και της είπα εκείνη την ώρα «έτσι θέλω να πεις τη Σωτηρία της Ψυχής».

Στη συνέχεια, ο Σταμάτης Κραουνάκης ερμήνευσε το ομώνυμο τραγούδι του στο πιάνο.

«Ήμασταν κάπου στον Κορινθιακό, στο χωριό του Γιώργου του Μανιώτη. Είχαμε πάρει μια βάρκα και καθόταν μπροστά και κλώτσαγε τα πόδια της.

Φτιάχναμε τον δίσκο. Η Άλκηστις είχε πάντα μια φόρα, ότι θα τον νικήσει. Σε εκείνον τον δίσκο χαλάρωσε. Πήρε το τραγούδι αγκαλιά», εξιστόρησε-παράλληλα- ο Σταμάτης Κραουνάκης.



Keywords
Τυχαία Θέματα