Στη Λευκορωσία ο Γεβγκένι Πριγκόζιν – Αποσύρεται η ποινική διαδικασία σε βάρος του

Στη Λευκορωσία μετακομίζει ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετέυχθη νωρίτερα μεταξύ αυτού και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, με σκοπό να τερματιστεί η ανταρσία της παραστρατιωτικής οργάνωσης.

ΣΌπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, προτεραιότητα και για τις δύο πλευρές ήταν να αποφευχθεί η αιματοχυσία, ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν γνωρίζει το πού βρίσκεται ο Πριγκόζιν.

Ακόμη, στην ανακοίνωση τονίζεται πως η ποινική διαδικασία που είχε ξεκινήσει εναντίον του Γεβγκένι Πριγκόζιν αποσύρεται, ενώ δεν πρόκειται να διωχθούν όσοι μισθοφόροι

της Wagner ή άλλοι μαχητές συμμετείχαν στην κινητοποίηση εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης. Ακόμη όσοι από τους μισθοφόρους δεν συμμετείχαν στην κινητοποίηση θα υπογράψουν συμβάσεις με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ισχυρές δυνάμεις της Wagner, της οποίας ηγείται ο μέχρι πρότινος πιστός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, είχαν ήδη προωθηθεί σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων από τη ρωσική πρωτεύουσα, έχοντας νωρίτερα θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ροστόφ.

Σε ηχητικό μήνυμα, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε πως οι μαχητές του θα επιστρέψουν στις βάσεις τους, για να αποτραπεί μια αιματοχυσία.



Ρωσία: Οι μισθοφόροι της Wagner εγκαταλείπουν το Ροστόφ

Οι μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, άρχισαν να εγκαταλείπουν τις εγκαταστάσεις αυτές σήμερα το βράδυ, παρατήρησε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι άνδρες του Γεβγκένι Πριγκόζιν άρχισαν να επιβιβάζονται σε μικρά λεωφορεία και να αναχωρούν από το αρχηγείο, ενώ τα τεθωρακισμένα άρματα μάχης που βρίσκονταν εκεί, δεν είχαν ακόμη μετακινηθεί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

H ρωσική υπηρεσία του BBC καταγράφει τη στιγμή της αποχώρησης των μισθοφόρων, και μεταδίδει ότι στο στάδιο Rostov Arena υπάρχει ένα τεράστιο χρονόμετρο. Δίπλα σε αυτό ξεχωρίζει η κατά τα φαινόμενα λίαν προσφάτως τοποθετημένη επιγραφή: «Είμαστε όλοι ένας λαός και πολεμάμε έναν εξωτερικό εχθρό. Πιστεύουμε στον ρωσικό λαό και στον πρόεδρό μας».

Το τηλεοπτικό κανάλι Dozhd καταγράφει και αυτό την αποχώρηση των μισθοφόρων από το Ροστόφ δημοσιεύοντας ένα σύντομο βίντεο με τίτλο:

«Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ τα μαζεύουν και φεύγουν, ο κόσμος τους χειροκροτεί και φωνάζει “Η Βάγκνερ είναι δύναμη”».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λευκορωσία, Γεβγκένι Πριγκόζιν – Αποσύρεται,lefkorosia, gevgkeni prigkozin – aposyretai