Στην πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο Ανδρουλάκης- Τι θα της πει για τις υποκλοπές

Αύριο (Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022) στις 13:00 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε επιδιώξει συνάντηση με την ΠτΔ σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ρωτήθηκε στην ΔΕΘ σχετικά με το αν ήταν

ικανοποιημένος με την αντίδρασή της ΠτΔ στο εν λόγω ζήτημα, αποφεύγοντας όμως να απαντήσει ξεκάθαρα ενόψει της συνάντησής τους.

«Θα επιδιώξω σύντομα να την δω, διότι πρέπει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία είναι εγγυητής του πολιτεύματος, να βοηθήσει για την ομαλοποίηση του πολιτικού κλίματος, χωρίς συνωμοσιολογίες και χωρίς διχαστικά διλήμματα που οδηγούν στη συγκάλυψη (…). Και ως Δικαστής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει περισσότερο βαρύτητα, όπως και άλλοι συνταγματολόγοι, διότι δεν μπορούμε να δεχτούμε έναν αντισυνταγματικό μιθριδατισμό στη χώρα. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτός ένας αντισυνταγματικός μιθριδατισμός, ο οποίος κάνει το Σύνταγμα να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα σε τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν τη διάκριση εξουσιών και τα ανθρώπινα δικαιώματα» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σπυρόπουλου για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου.

Ο Εισαγγελέας προσήλθε για την κατάθεση στο γραφείο του κ. Ανδρουλάκη, λόγω της μετεγχειρητικής του κατάστασης, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Μετά την προφορική κατάθεσή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρέδωσε στον Εισαγγελέα συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του από την ΕΥΠ, για την κακουργηματική αξιόποινη πράξη της παραβίασης της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών και συναφή αδικήματα, καθώς και για την πλημμεληματική πράξη της παραβίασης του τηλεφωνικού του απορρήτου. Η συμπληρωματική αναφορά του, συνοδεύεται και από ειδικότερα αιτήματα κλήσεως μαρτύρων, κατάσχεσης εγγράφων και διενέργειας μιας σειράς συγκεκριμένων ανακριτικών ενεργειών προς διακρίβωση της αλήθειας.

Σε γραπτή του δήλωση ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε:

«Από την πρώτη στιγμή επέλεξα τον θεσμικό δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας, καθώς πρόκειται για θέμα δημοκρατίας, και θα επιμείνω. Όπως έχει φανεί ξεκάθαρα, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιμένουν στη συγκάλυψη. Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλά καρτ και να επιστρατεύεται μόνο όταν αφορά την υπόθεση της δικής μου παράνομης παρακολούθησης από την ΕΥΠ ώστε οι εμπλεκόμενοι να μην δώσουν κανένα στοιχείο.

Είναι ενδεικτικό ότι Διοικητές της ΕΥΠ προηγούμενων περιόδων, που κλήθηκαν στην εξεταστική επιτροπή, δεν οχυρώθηκαν πίσω από το απόρρητο. Μήπως τελικά το απόρρητο χρησιμοποιείται όπως βολεύει τη Νέα Δημοκρατία;

Ο κ. Μητσοτάκης μολονότι έχει τη δυνατότητα βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008 να άρει το απόρρητο για τους υφισταμένους του, αρνείται να συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να φύγουν οι σκιές. Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοκρατίας, Ανδρουλάκης-,dimokratias, androulakis-