Στο «κόκκινο« η αντιπαράθεση για το «Qatar Gate» – Πυρά σε ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση Καϊλή

Το «Qatar Gate» έχει οδηγήσει την κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στα άκρα, με την Χαριλάου Τρικούπη να προσπαθήσει να «χρεώσει» την Εύα Καϊλή στη ΝΔ, κάτι που έχει την οργή του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ισχυρίστηκε ότι οι αποκαλύψεις για τη δράση

της κας Καϊλή δεν βαρύνουν -με την όποια ηθική, πολιτική και νομική σκιά- τον ίδιο και το κόμμα του, του οποίου η κα Καϊλή είναι στέλεχος εδώ και δεκαετίες, υπήρξε βουλευτής και δύο φορές ευρωβουλευτής, αλλά τη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι είχε αποφασίσει να μην την εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο των εκλογών του 2024. 

Έσπευσε δε να διαγράψει τις αναρτήσεις του με τις οποίες διατύπωνε προσωπικά συγχαρητήρια στην ευρωβουλευτή του κόμματός του.

Δεν είναι γνωστό εάν ο κ. Ανδρουλάκης είχε αποφασίσει από τον Σεπτέμβριο -όπως δηλώνει τώρα- να μην εντάξει την κα Καϊλή στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του, αλλά το σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο παρά μόνο τώρα μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις και την έρευνα για ένα μείζον σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει τους Ευρωσοσιαλιστές, την πολιτική παράταξη στην οποία ανήκει ο ίδιος και το κόμμα του», αναφέρει η γαλάζια πλευρά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως, εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει πολιτικό κόστος από την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο «Qatar Gate».

Εκείνο που τονίζουν είναι ότι είναι «γνωστό επίσης είναι ότι η κα Καϊλή υπήρξε για πολλά χρόνια στενά συνδεδεμένη πολιτικά με τον κ. Ανδρουλάκη. Συνεργάζονται από το 2014, οπότε εξελέγησαν κι οι δυο τους ευρωβουλευτές. Υπήρξαν στενοί πολιτικοί φίλοι. Συμπορεύτηκαν ακόμη και στο εσωκομματικό πεδίο, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης διεκδίκησε την ηγεσία κόντρα στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Η υπόθεση της κας Καϊλή είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Η προσπάθεια ωστόσο του κ. Ανδρουλάκη, όχι μόνο να διαγράψει τις στενές πολιτικές σχέσεις του με την κα Καϊλή, αλλά και να μεταθέσει αλλού ένα ηθικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα της παράταξής του αποκαλύπτει πολιτικό θράσος που ξεπερνά κάθε όριο, κινείται εκτός λογικής, είναι αδιανόητη. Αντιδρά σπασμωδικά και εγκλωβίζεται σε μια κωμικοτραγική απόπειρα μετάθεσης ευθυνών.

Υιοθετεί τακτική της λάσπης και στρατηγική που καθιστά το ΠΑΣΟΚ παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα όσα λέει είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Δεν μπορεί όμως να παριστάνει ούτε τον Πόντιο Πιλάτο, ούτε τον κήνσορα περί πολιτικής ηθικής. Πολύ περισσότερο όταν οι αποκαλύψεις αυτές φέρνουν στη μνήμη όλων τις πλέον κακές στιγμές του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν στη φυλακή κορυφαία στελέχη του».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Qatar Gate – Πυρά, ΚΙΝΑΛ, Καϊλή,Qatar Gate – pyra, kinal, kaili