Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Αρακάς λεμονάτος

Εύκολη υγιεινή και οικονομική συνταγή, ο αρακάς με πατάτες, καρότα και λεμόνι έχει μικρή προετοιμασία και μαγειρεύεται γρήγορα.

Στο νησί, τον λεμονάτο αρακά, τον μαγειρεύουμε με αγκινάρες και μάραθο, σερβίρεται σαν συνοδευτικό με ψάρι ή κοτόπουλο ψητό.

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο αρακά, που υπάρχει από μέσα – τέλη Απριλίου αλλά και όλο το καλοκαίρι, τότε πρέπει να τον καθαρίσουμε γιατί η φλούδα δεν τρώγεται.

Υλικά

Για το λεμονάτο αρακά

1 kg αρακά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
4 μέτριες πατάτες
3-4 καρότα μέτρια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα τρυφερά (ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους)
1 λεμόνι (χυμό)
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/2 ματσ. άνηθο
2 αγκινάρες προαιρετικά

Για το σερβίρισμα

Λίγο ελαιόλαδο

Διαβάστε περισσότερα στο Argiro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, Αρακάς,syntagi argyros barbarigou, arakas