ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγουν τα χάρτια τους οι υποψήφιοι διάδοχοι στην Κεντρική Επιτροπή – Απών ο Τσίπρας

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει χωρίς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα από το πρωί του Σαββάτου και αναμένεται να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους οι υποψήφιοι διάδοχοι για την προεδρία του κόμματος, με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να το έχουν ήδη ανακοινώσει.

Να σημειωθεί πως στις πρώτες σειρές των καθισμάτων στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής βρίσκονται, μεταξύ άλλων, Σωκράτης Φάμελλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος,

Παύλος Πολάκης, Διονύσης Τεμπονέρας, Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώργος Βασιλιάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος κ.α.

Στο βήμα ανέβηκε πρώτη η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου, ενώ το λόγο αναμένεται να λάβουν στην συνέχεια ο Αναπληρωτής Γραμματέας, Γιώργος Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, αλλά και ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης, ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να εξουσιοδοτήσει την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ώστε να ανακοινωθούν τα «χρίσματα» για τις 13 περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους την ερχόμενη Τρίτη.

Ακολούθως, το λόγο θα λάβουν οι υποψήφιοι για την Προεδρία του κόμματος, προκειμένου να αναπτύξουν τις πολιτικές τους πλατφόρμες στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει από το πρωί του Σαββάτου ο Παύλος Πολάκης.

Η φημολογία για την υποψηφιότηα του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ είχε κυκλοφορήσει εδώ και καιρό με τον ίδιο σήμερα να επιβεβαιώνει αυτές ιατις πληροφορίες.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Τζουμάκα, για την οποία δεν υπήρχε κάποια πληροφορία, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν ανακοινώσει την είσοδο τους στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Έχοντας ανοίξει πρώτη το χορό της διαδοχής στα μέσα της εβδομάδας, την πολιτική της πλατφόρμα ως υποψήφια Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένεται να παρουσιάσει η Έφη Αχτσιόγλου προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ για τις θέσεις και τους στόχους του εκτιμάται πως θα τοποθετηθεί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με δεδομένο ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών παρουσίασε χθες επίσημα την υποψηφιότητά του, παρουσία κορυφαίων στελεχών της εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα».

Όπως ανέφερε κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο Νίκος Παππάς, δηλώνοντας επισήμως την υποψηφιότητά του, «Εκφράζουμε και συσπειρώνουμε όλον τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο».



Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Ανοίγουν, Κεντρική Επιτροπή – Απών, Τσίπρας,syriza, anoigoun, kentriki epitropi – apon, tsipras