ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση, λεκτικές αντιπαραθέσεις και… σβηστά φώτα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Με ένταση μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Μόλις ανέβηκε στο βήμα για να απευθύνει την ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ακούγονταν φωνές και ξέσπασαν λεκτικές αντιπαραθέσεις.

Αρκετοί είναι αυτοί που θέλησαν, χωρίς να είναι μέλη της κεντρικής επιτροπής, να μπουν στην αίθουσα για να ακούσουν τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ άλλα μέλη αντέδρασαν. Μάλιστα, ακόμη και τα φώτα

αναβόσβηναν.

Κάποια στελέχη γιούχαραν και τον Στέφανο Κασσελάκη την ώρα που μίλαγε προκαλώντας επίσης πολλές αντιδράσεις.

Eίναι χαρακτηριστικό το περιστατικό όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε την συντριπτική ήττα του κόμματος στις εθνικές εκλογές στα μέλη της Ομπρέλας και στον Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Να σας πω το λόγο που δεν δώσαμε αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση; Πως να την δώσουμε μεταξύ εναλλακτικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Πως;» είπε ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος στις εναλλακτικές οικονομικές προτάσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της «Ομπρέλας» που αποκαλύφθηκαν προεκλογικά αλλά και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για επαναφορά της δυσβάσταχτης φορολόγησης που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19.

«Άλλο η κουλτούρα της Δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το εσωκομματικό ακροατήριο και αναγκάζοντας τον συντονιστή της συζήτησης Παναγιώτη Ρήγα να ζητήσει από τους παραβρισκόμενους σεβασμό στον ομιλητή.

Φαίνεται μάλιστα πως κάποιος από το ακροατήριο σχολίασε την άγνοια του νέου προέδρου για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα λόγω της μακράς παραμονής του στις ΗΠΑ. Ανταπαντώντας ο κ. Κασσελάκης είπε «ναι, έχουμε ομογένεια στο Μαϊάμι και με χαρα θα πάω για να τους κερδίσουμε. Εκτός αν δεν θέλετε την νίκη»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Ένταση, Κεντρικής Επιτροπής,syriza, entasi, kentrikis epitropis