ΣΥΡΙΖΑ: Να πει τώρα ο κ. Μητσοτάκης ποιους άλλους πολιτικούς παρακολουθεί και να παραιτηθεί

Απαντήσεις εδώ και τώρα από την κυβέρνηση για τις τηλεφωνικές υποκλοπές ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ αξιώνοντας από τον πρωθυπουργό να πει ποιους άλλους πολιτικούς παρακολουθούσε.

Μετά την ομολογία του νέου διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πως “κανείς δεν εξαιρείται” από τις παρακολουθήσεις η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη

να πει δημοσίως ποιους ακόμη βουλευτές και ευρωβουλευτές παρακολουθεί, για ποιους ακριβώς λόγους και εν συνεχεία να παραιτηθεί.

Σημειωτέον πως απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι πέραν των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη, ο κ. Δεμίρης φέρεται να απάντησε: “Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 ημέρες, κανείς δεν εξαιρείται”.

Είναι δε χαρακτηριστικό σύμφωνα με πληροφορίες του The Caller πως ο νέος διοικητής της ΕΥΠ δεν προχώρησε σε καμία περαιτέρω διευκρίνιση ή διάψευση όταν δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

“Καταλαβαίνετε ότι μάς ανακοινώσατε μόλις ότι γίνονται παρακολουθήσεις κι άλλων πολιτικών;” είπε μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στον διοικητή που δεν αντέτεινε πως πρόκειται για ψευδή κατηγορία.

Σημειωτέον πως χθες ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Οικονόμου δεν απέκλεισε την πιθανότητα να παρακολουθούνται κι άλλα πολιτικά πρόσωπα λέγοντας πως κάτι τέτοιο “δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης”.

Κατά την Κουμουνδούρου μετά και τις σημερινές εξελίξεις και την διαπίστωση πως ο κ. Δεμίρης επιβεβαίωσε ακόμη πιο εμφατικά στην Επιτροπή το “παρακράτος Μητσοτάκη” τα “δεν ήξερα” και “φταίει ο ανιψιός μου για το λάθος” από πλευράς του πρωθυπουργού έχουν τελειώσει και τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης φέρεται να ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα για τις 15.000 που έγιναν το 2021 από την ΕΥΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα