ΣΥΡΙΖΑ: Σε «ηλεκτρισμένο κλίμα» ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο του κόμματος

Ξεκινάει σήμερα (22/02) το απόγευμα τις εργασίες του το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να δοκιμάσεις τις αντοχές τις εκεχειρίας που αποφασίστηκε στην εκρηκτική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με ορίζοντα τις ευρωεκλογές.

Μάλιστα, όπως έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης το πρωί σε ανάρτησή του:

«Είμαστε εδώ στο Ταε Κβο Ντο και προετοιμαζόμαστε για το τέταρτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

– Προοδευτική Συμμαχία.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είμαστε το μόνο κόμμα που κάνει πραγματική αντιπολίτευση και γι’ αυτό θα αρχίσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη πορεία για την προοδευτική αντεπίθεση προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη ο κόσμος τώρα».

Την ίδια ώρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Θρασκιά, σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» πως:

«Πάμε σε Συνέδριο με ειρήνη. Δόθηκαν οι αμοιβαίες δηλώσεις και υποσχέσεις για εκατέρωθεν εμπιστοσύνη και από τη τα μέλη της ΠΓ και από τον πρόεδρο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προειδοποιήσει με προσφυγή τη βάση του κόμματος αν δεν δεσμευτούν τα στελέχη ότι δεν θα τον αμφισβητήσουν μέχρι τις εθνικές εκλογές.

«Δεν θεωρώ αποδεκτό ένα αποτέλεσμα που θα αλλάξει την πολιτική γεωγραφία της χώρας και δεν θα είμαστε δεύτερη. Αν πάμε σε μια νέα πολιτική γεωγραφία που ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει σε εκλογική μάχη τη δεύτερη θέση δεν είναι μείζον πολιτικό γεγονός;», δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.



Από πλευράς της, η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε:

«Αδιανόητο να προεξοφλούν με ήττες ή λανθασμένο να ζητάμε λευκές επιταγές. Τα κόμμα και οι αρχηγοί των κομμάτων δεν έχουν ημερομηνία λήξης αλλά όλοι κάθε μέρα κρινόμαστε».

Αποστάσεις από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega»

«Θεωρώ θεσμικό μου σεβασμό να μην εμπλακεί το ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση στην περιδίνηση που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στα εσωτερικό του ζητήματα/στόχος είναι ένας στις ευρωπαϊκές εκλογές το ΠΑΣΟΚ να είναι ισχυρή αντιπολίτευση για να μπει φραγμός στην αλαζονεία της ΝΔ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει εισηγητική ομιλία στο Συνέδριο στις 7 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ,syriza