ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Πολιτική Γραμματεία – Αντίστροφη μέτρηση για τη διαδοχή

Κορυφώνονται οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος.

Στην τριήμερη διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, είδαμε αρκετά σημαντικά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνουν το λόγο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στο βήμα του κοινοβουλίου

μίλησαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς, ο Παύλος Πολάκης, αλλά και ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε κανονικά το «παρών» το Σάββατο (08/07) στη Βουλή για τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όσο για τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδομώντας την «κεντρική εξαγγελία για το νέο κύμα του εκσυγχρονισμού», υποστηρίζοντας ότι «η πολιτική του δεν είναι εκσυγχρονιστική αλλά αναχρονιστική και δεν έχει το βλέμμα της στις νέες ευρωπαϊκές πολιτικές και δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και στις αβεβαιότητες του μέλλοντος».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην «αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ στην αντιμετώπιση της πανδημίας:

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μιλά για επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας όταν είχαμε πάνω από 37.000 θύματα, στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης, με την Πορτογαλία με τον ίδιο πληθυσμό στις 27.000! Σχεδόν 40% περισσότερες απώλειες! Αυτή είναι πράγματι αριστεία!», ενώ κριτική άσκησε και για τα επίπεδα ακρίβειας στη χώρα.

Τη Δευτέρα (10/07) η συνεδρίαση Πολιτική Γραμματεία

Με επίδικο τον οδικό χάρτη ανασυγκρότησης του κόμματος, αλλά και την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, ως προπαρασκευαστική της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο Σαββατοκύριακο, λογίζεται η αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδίως, όταν η «προεδρική» πτέρυγα θα προσέλθει, όπως μετέδωσε το protothema.gr, με αίτημα αναβολής της εκλογής προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κατά την αυριανή ημέρα, ωστόσο, δεν αποκλείεται να κατατεθούν τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, με την Έφη Αχτσιόγλου να φέρεται να διατηρεί κάποιο προβάδισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Συνεδριάζει, Δευτέρα, Πολιτική Γραμματεία – Αντίστροφη,syriza, synedriazei, deftera, politiki grammateia – antistrofi