Θεοδωρικάκος για Νέα Σμύρνη: Όφειλε να υπάρχει εκεί περιπολία της ΔΙΑΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε πως Θα έπρεπε να υπάρχει περιπολία της ΔΙΑΣ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την ώρα της δολοφονικής επίθεσης.

Πρόκειται για ένα σοκαριστικό γεγονός, σημείωσε αρχικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για τους πυροβολισμούς σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη. «Είναι μια δολοφονία, Κυριακή βράδυ μέσα στην πλατεία, με εκατοντάδες κόσμο και αυτό αντιλαμβάνομαι ότι σπέρνει

την ανησυχία στον κόσμο», συμπλήρωσε.

«Το βράδυ της Κυριακής όφειλε να βρίσκεται εκεί η περιπολία της ΔΙΑΣ», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. Ερωτηθείς αν θα αναζητηθούν ευθύνες για τη μη αστυνόμευση της πλατείας της Νέας Σμύρνης, στην οποία ο ίδιος αναφέρθηκε, ο υπουργός απάντησε με νόημα: «Είναι προφανές ότι αξιολογούνται οι πάντες. Σε ένα μήνα υπάρχουν οι κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.».

Στις δηλώσεις του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για «φοβικό σύνδρομο» της ΕΛ.ΑΣ. «Έχω ζητήσει από την αστυνομία να ξεπεράσει κάθε είδους φοβικό σύνδρομο και να ενισχύσει την αποτελεσματική παρουσία της παντού. Υπήρξε το φοβικό σύνδρομο, το πρώτο διάστημα μετά τα άσχημα περιστατικά που είχαν συμβεί στην πλατεία και σε ολόκληρη τη Νέα Σμύρνη», είπε.

«Πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη περιοχή για σοβαρό χρονικό διάστημα υπήρξε τέτοιου είδους φοβία. Για να την αντιμετωπίσουμε παρενέβην προσωπικά και ενισχύθηκε το αστυνομικό τμήμα Νέας Σμύρνης με 21 πρόσθετα στελέχη. Θα αυξήσουμε κι άλλο την παρουσία της ΔΙΑΣ στη συγκεκριμένη περιοχή και στο λεκανοπέδιο γενικότερα», ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι έχει ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να επιστρέψουν στη ΔΙΑΣ 150 αστυνομικοί που είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες του Σώματος.

Αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι η αστυνομικά εκτιμά πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα «ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας που ανήκουν στην αλβανική μαφία». «Ίσως έχει και άλλου είδους προεκτάσεις, για τις οποίες μπορεί να έχουμε και μια διεθνή συνεργασία», συμπλήρωσε.

Όσο για τη ληστεία στη Rolex, ανέφερε ότι συνήθως σε τέτοιες υποθέσεις βρίσκει τους δράστες, αυτό δείχνει η εμπειρία.



Keywords
Τυχαία Θέματα