Θεσσαλονίκη: Η οικογένεια της 2,5χρονης θα διορίσει τεχνικό σύμβουλο

Τεχνικό σύμβουλο θα διορίσει η οικογένεια του 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία που έχασε τη ζωή του στο βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη.

Η δικηγόρος της μητέρας, Έφη Ορφανίδου, βρέθηκε σήμερα το πρωί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκη για να δήλωση, όπως ανέφερε, παράσταση πολιτικής αγωγής και τεχνικό σύμβουλο τον κ. Αναστάσιο Θεοδωρίδη.

«Η αστυνομία

μου διευκρινίσει σήμερα ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη αλλά η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης».

Η μητέρα με τη δικηγόρο θα παραλάβουν τη σορό της 2,5χρονης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ και το πιστοποιητικό θανάτου, ενώ αύριο αναμένεται να γίνει η κηδεία.

Όπως είπε η δικηγόρος, ο «Άγιος Στυλιανός», με τη συνδρομή του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχουν αναλάβει τα έξοδα της κηδείας του παιδιού για να μην επιβαρυνθεί η μητέρα.

Ακόμη, σύμφωνα με την κυρία Ορφανίδου, θα ζητήσουν με αίτηση και από τον «Άγιο Στυλιανό» και από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο όλο τον ιατρικό φάκελο της μικρής, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της ανήλικης.

Η«Κάθε ώρα που περνάει είναι άκρως επιβαρυντική για τη μητέρα γιατί η συνειδητοποίηση είναι πραγματικά τραγική. Αυτό που ζητάει συνεχώς είναι να βρεθούν οι τυχόν υπεύθυνοι», δήλωσε η δικηγόρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα