Το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποίηση αφού στις 21 Μαΐου είχε καταγράψει σχεδόν 11,5% σε όλη την Ελλάδα και στις 25 Ιουνίου κατέγραψε 11.9%.

Γράφει ο Lauren O’Sullivanb

Αυτό δείχνει τη δυναμική που έχει αποκτήσει αλλά και την εμπιστοσύνη ενός σημαντικού μέρους των Ελλήνων ψηφοφόρων στο πρόγραμμα και τα πρόσωπα που το απαρτίζουν.

Ακόμα και με μια πιο

αυστηρή ματιά το αποτέλεσμα   των εκλογών δεν είναι ούτε αρνητικό ούτε θετικό. Σε κάθε περίπτωση  ξαναβάζει μετά από χρόνια το ΠΑΣΟΚ στον πολιτικό χάρτη.

Αποτιμώντας μάλιστα τα αποτέλεσμα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ότι η επόμενη μέρα θα φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Στην ελληνική επαρχία όπου υπάρχει μια άμεση και προσωπική επαφή του βουλευτή με την κοινωνία, τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Οι παλιοί ψηφοφόροι μας που κάποια στιγμή στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι κατάλαβαν τι συμβαίνει και επιστρέφουν.

Το πρόβλημα υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το ΚΚΕ και  «τις επιστολές του Ιησού»!

Και φυσικά υπάρχει εξήγηση. Λάθος στρατηγική στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Έλλειψη ενημέρωσης και αδυναμία προσέγγισης του κόσμου. Όχι μόνο δεν επισκεφτήκαμε  όσες περισσότερες περιοχές μπορούσαμε, όπως  έπρεπε να κάνουμε, αλλά συχνά η δράση μας περιορίστηκε στο να μοιράζουμε φυλλάδια στις λαϊκές αγορές ή να κάνουμε μια βόλτα στα καταστήματα. Ανεπαρκές και αδύναμο σε σχέση με τη στρατηγική των αντιπάλων μας που δεν άφησαν τίποτα ανεκμετάλλευτο.

Και δυστυχώς έκανε ξανά την εμφάνιση του  το φαινόμενο των μεγαλοστελεχών που έβλεπαν τους εαυτούς τους ως στρατηγούς και όχι ως στρατιώτες.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες για τα λάθη στις αστικές περιοχές. Όμως στην παρούσα φάση δεν οφελεί σε τίποτα.

Σημασία έχει η επόμενη μέρα. Εκτός Βουλής θα πρέπει να γνωρίσουν οι πολίτες το αφήγημα μας. Νέα πρόσωπα να κατέβουν στην κοινωνία, να συζητήσουν με τον κόσμο  και να γνωρίσουν τα προβλήματα και τις επιδιώξεις του.  Να υπάρξουν δράσεις σε  καθημερινή βάση με θέματα που απασχολούν την κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας στα ΜΜΕ ώστε να μην υπάρχει διαστρέβλωση και παρανόηση.

Το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, έχει πρόγραμμα ουσίας που δίνει ξανά όραμα και ελπίδα στους πολίτες που βαρέθηκαν να περιμένουν τα ψίχουλα της δεξιάς. Θα ξαναγεννηθούμε μαζί με τον λαό όπως ακριβώς συνέβη το 1974. Με μια σημαντική διαφορά: θα ανταποκριθούμε στα προβλήματα του σήμερα που διαφέρουν ριζικά από εκείνα του παρελθόντος. Είναι αναγκαία η αναφορά στην ιστορία και στα έργα μας γιατί πολλοί νέοι δεν τα γνωρίζουν και κάποιοι τα ξέχασαν,  αλλά δεν θα μείνουμε εκεί.Έχουμε μπροστά μας το μέλλον και εκεί στοχεύουμε.

Καιρός να μιλήσουμε για το μέλλον της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και πως απαντά στις νέες προκλήσεις το ΠΑΣΟΚ.

Αφήνουμε πίσω μας την εσωστρέφεια και τη λογική των λίγων παραγόντων και ανοίγουμε το κόμμα στην κοινωνία, με ουσιαστικές προτάσεις και θέσεις.

Αφήνουμε  πίσω την μαύρη περίοδο του αντιμνημονίου και την άτυπη κόντρα ποιος θα είναι ο κυρίαρχος του χώρου και πάμε μπροστά,  τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι ο πρωταγωνιστής και όχι ο κομπάρσος της πολιτικής ιστορίας του τόπου. Δεν του αξίζει αυτός ο ρόλος.

Και φυσικά δεν θα πρέπει να κάνουμε το μέγα λάθος των μεταγραφών ατόμων που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα, αλλά να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα στελέχη να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπει ξανά σε πορεία διακυβέρνησης. Να έχει καθοριστικό ρόλο και να είναι ρυθμιστής των πολιτικών  εξελίξεων.

Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ είναι συνυφασμένη με την άνοδο της χώρας.

Πάμε μπροστά μαθαίνοντας από το παρελθόν και η ιστορία μας ώστε πλέον να αποτελέσουμε την αρχή για νέες πράσινες σελίδες πολιτικής ιστορίας.

Το ΠΑΣΟΚ  ήταν ειναι και θα ειναι εδώ

Ενωμένο και μαζί θα το κάνουμε δυνατό

Η επόμενη Βουλή θα αποτελέσει την ευκαιρία που έχουν οι βουλευτές του να αποδείξουν ότι οι θέσεις που εξέφρασε προεκλογικά δεν είναι κενός λόγος αλλά αποτελούν την ουσία της πολιτικής του ταυτότητας.

Ευκαιρία για να αποδείξει ότι κακώς δεν βρίσκεται στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να ασκήσει ουσιαστική και εποικοδομητική κριτική στο κυβερνητικό έργο.

Ατυχώς τα έδρανα καταλαμβάνει ένα κόμμα που πολιτεύτηκε με χυδαιότητα, ύβρεις και κραυγές. Αν βέβαια κάνουν αυτοκριτική και αναλογιστούν τα λάθη τους, θα αλλάξουν πορεία. Όμως διαβάζοντας δηλώσεις κορυφαίων στελεχών, προκύπτει ότι κανένα μήνυμα δεν πήραν ούτε και είναι διατεθημένοι να ανταποκριθούν στον ρόλο τους.

Αν κοιτάξουμε αριστερότερα η δεξιότερα ο ορίζοντας είναι επιεικώς ζοφερός μετά τις τερατογενέσεις της απλής αναλογικής.

Κοιτάζουμε λοιπόν μπροστά μας γιατί το έργο μας είναι δύσκολο και οι συνθήκες αντίξοες.

Καλούμεθα να υψώσουμε ανάχωμα στην τυχόν αυθαιρεσία της κυβέρνησης και στον παραλογισμό του ΣΥΡΙΖΑ οπου ήταν χρυσός χορηγός της ΝΔ και ένα ΚΚΕ που έχει μείνει στην άρνηση.

Με το ΠΑΣΟΚ λοιπόν και σήμερα και αύριο, γιατί  ένα ισχυρό και δυνατό κόμμα στην κοινωνία μπορεί να χάσει μια μάχη αλλά ποτέ τον πόλεμο.

Ο δρόμος μας είναι ανοιχτός  και οδηγεί στο μέλλον. Μαζί για την Ελλάδα που μας αξίζει.

Καλό κοινοβουλευτικό αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα