Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα ευλογιάς των πηθίκων στην Ευρώπη τις δύο τελευταίες εβδομάδες

Σε εντατικοποίηση των προσπαθειών τους τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες ώστε να αποτρέψουν την εγκατάσταση της επιδημίας της ευλογιάς των πηθίκων κάλεσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε.

«Απαιτείται επείγουσα και συντονισμένη δράση για να αποτρέψουμε τη συνεχιζόμενη διασπορά της ασθένειας», τόνισε ο κ. Κλούγκε.

Η Ευρώπη παραμένει στο επίκεντρο της επιδημίας και ο κίνδυνος στην περιοχή χαρακτηρίζεται ως υψηλός, καθώς η απειλή για τη δημόσια

υγεία εμμένει και η νόσος εξαπλώνεται ταχύτατα.

Από τα μέσα Μαΐου, το 90% των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη, ενώ ο αριθμός των χωρών που κατέγραψαν κρούσματα αυξήθηκαν κατά 6, φτάνοντας τις 31.

Σε όλη την Ευρώπη έχουν καταγραφεί 4.500 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αφορούν ηλικίες 21-40 ετών και σχεδόν αποκλειστικά άνδρες (ποσοστό 99%).

Ποσοστό 10% των κρουσμάτων χρειάστηκε να νοσηλευτούν για θεραπεία ή για απομόνωση ενώ ένας ασθενής εισήχθη σε ΜΕΘ. Το ευχάριστο είναι πως, μέχρι στιγμής, κανένας θάνατος δεν έχει καταγραφεί εξαιτίας της νόσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα