Τσίπρας προς κυβέρνηση: Ψηφίστε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Κάλεσμα προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας να υπερψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μη διακοπή της παροχής ηλεκτροδότησης έως ότου κριθεί από τα δικαστήρια η νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε τους

βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας “να αναλογιστείτε την ευθύνη απέναντι στους πολίτες” και διευκρίνισε ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση “δεν καλούμε σε κίνημα δεν πληρώνω, καλούμε εσάς να σταματήσετε να τούς ονομάζετε τζαμπατζήδες και να τούς βάζετε σε διαδικασία έκθεσης απέναντι στον Νόμο με απειλή διακοπής της παροχής ρεύματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρότρυνε επίσης την κυβέρνηση να το ξανασκεφτεί και εάν τελικώς δεν επιθυμεί να ψηφίσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να κατεβάσει παρόμοια δική της και μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση θα την υπερψηφίσει. Συγχρόνως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν στην “χυδαία αισχροκέρδεια” και τόνισε ότι το κόμμα του απέναντι στην ρήτρα αναπροσαρμογής αντιτείνει τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος.

“Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία τόσο συσσωρεύονται δεινά και δυσκολεύει η ημέρα ανοικοδόμησης της κοινωνίας” σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε καυστικά πως ο πρωθυπουργός “έχει κάνει το διάγγελμα, επάγγελμα” τονίζοντας πως τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αφήνουν ανέγγιχτο το μηχανισμό της αισχροκέρδειας με τρόπο που θα αποδειχτεί για άλλη μια φορά πλαστός.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είπε πως θα επιστρέψει 600 ευρώ στα νοικοκυριά, όμως οι πολίτες θα δουν από τον Ιούνιο στους λογαριασμούς τους πενηντάρικα ή κατοστάρικα. Ζήτησε επίσης επιτακτικά από την κυβέρνηση να δώσει τον λογαριασμό για τα πόσα είναι τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και των παρόχων ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα