Βίντεο ντοκουμέντο του 5ου στόλου των ΗΠΑ από την επίθεση ενόπλων κατά ελληνόκτητου Τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν

Ένα βίντεο - ντοκουμέντο ήρθε στη δημοσιότητα από τον 5ο στόλο των ΗΠΑ από την στιγμή που οι ΗΠΑ απέτρεψαν την κατάληψη ελληνόκτητου τάνκερ από Ιρανούς στον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ενημέρωσή της η Κεντρική Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων του 5ου στόλου, οι Ιρανοί άνοιξαν πυρ σε ένα από τα περιστατικά κοντά στις ακτές του Ομάν, με τις δύο επιθέσεις

να λαμβάνουν χώρα σε διεθνή ύδατα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό, όπως μετέδωσε το Reuters, ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι χρειάστηκε η παρέμβασή του για να σταματήσει το Ιράν από το να κατακτήσει τα δύο εμπορικά τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν.

Από τα δύο εμπορικά τάνκερ, το ένα είναι το πλοίο Richmond Voyager που μεταφέρει αργό πετρέλαιο, ναυλώνεται από την αμερικανική Chevron και πλέει με σημαία από τις Μπαχάμες ενώ είναι ελληνικής ιδιοκτησίας.

On July 5, U.S. forces prevented two attempted commercial tanker seizures by the Iranian Navy after the Iranians had opened fire in one of the incidents near the coast of Oman. Both of these incidents occurred in international waters. Read more https://t.co/HJNTzKtsXv pic.twitter.com/rvzDcATCQq

— U.S. Naval Forces Central Command/U.S. 5th Fleet (@US5thFleet) July 5, 2023

Αξίζει να σημειωθεί, πως το Richmond Voyager δεν υπέστη απώλειες ή σημαντικές ζημιές. Ωστόσο, αρκετές σφαίρες χτύπησαν το κύτος του πλοίου κοντά στους χώρους διαβίωσης του πληρώματος.

Το πλοίο του ιρανικού ναυτικού αναχώρησε όταν έφτασε ο McFaul.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, ακολούθησε και δεύτερο περιστατικό στα 28 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Μουσκάτ, της πρωτεύουσας του Ομάν, με πλοίο του ιρανικού πολεμικού ναυτικού να πυροβολεί σε άλλο τάνκερ, επιχειρώντας να το καταλάβει, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πέμπτου στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Τίμοθι Χόκινς. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο, 5ου, ΗΠΑ, Τάνκερ, Κόλπο, Ομάν,vinteo, 5ou, ipa, tanker, kolpo, oman