Βόμβα στο υπουργείο εργασίας: Τρία έως πέντε κιλά εκτιμούν οι Αρχές ότι ήταν η εκρηκτική ύλη

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός τόσο στις Αρχές όσο και γενικότερα, μετά την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στη 01:29 έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου προκαλώντας υλικές ζημιές στην πρόσοψη και τα τζάμια του κτηρίου καθώς και σε παρακείμενα κτήρια.

Ειδικότερα, από όσα έχουν γίνει γνωστά, η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο κρεμασμένη σε κάγκελο απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας μπροστά σε ένα υποκατάστημα τράπεζας,

το οποίο είναι κλειστό καθώς είναι σε διαδικασία ανακαίνισης.

Συγκεκριμένα η βόμβα τοποθετήθηκε ακριβώς μπροστά από μια σειρά από λαμαρίνες που βρίσκονται εκεί λόγω της ανακαίνισης.

Η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ

Οι ειδικοί της Αστυνομίας εκτιμούν ότι η βόμβα τοποθετήθηκε εκεί προκειμένου το ωστικό κύμα της έκρηξης να κατευθυνθεί προς το Υπουργείο Εργασίας, δηλαδή οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν πολλαπλασιαστές της βόμβας.

Και όλα μαρτυρούν ότι πρόκειται για μια πολύ καλά μελετημένη ενέργεια.

Μάλιστα, η ισχύς της βόμβας ήταν μεγάλη, όπως μαρτυρά και το βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τον ήχο της, ενώ από αυτή το μόνο που φαίνεται να έχει μείνει είναι ένα κομμάτι πανί από το σακίδιο στο οποίο ήταν τοποθετημένη και ένα από τη σακούλα.

Ρεπορτάζ του OPEN υποστηρίζει πως οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η βόμβα περιείχε 3 με 5 κιλά εκρκηκτικής ύλης και ήταν καλά δεμένη στα κάγκελα του κτιρίου.

Την ευθύνη έχει αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», που εμφανίζεται για πρώτη φόρα.

Ωστόσο, οι αστυνομικές πηγές τονίζουν πως ακόμα είναι νωρίς για εκτιμήσεις για την νέα οργάνωση αλλά ερευνώνται τυχόν ομοιότητες στην δράση της με παλαιότερες οργανώσεις.





Keywords
Τυχαία Θέματα