Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε Χατζηδάκη, Φλώρο, Λαλούση, Διακόπουλο, Λάγιο και Αλεξόπουλο

Παρέμβαση στη Βουλή, στη συζήτηση που διεξάγεται για νοσμοσχέδιο του υπουργείου Υγείας πραγματοποιεί το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, με τον οποίο συναντήθηκε χθες το πρωί.

Ο

αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ρυπαρό δίκτυο με κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βρίσκεται πίσω από τις παρακολουθήσεις με στόχο να ελέγχει συνεργάτες αλλά και πολιτικούς του αντιπάλους.

Στην παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε το περιεχόμενο του φακέλου που του παρέδωσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος κατά τη χθεσινή συνάντησή τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι μετά από δικό του σχετικό αίτημα, η ανεξάρτηση αρχή επιβεβαίωσε τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ για τον τότε υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο όπως και άλλους επικεφαλής του στρατεύματος αλλά και των εξοπλισμών.

«Ο φάκελος αυτός περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΑΔΕ μετά από αίτημα που κατέθεσα στις 7 Δεκεμβρίου στην αρχή», είπε και πρόσθεσε: «Εμπλούτισα το αίτημά μου κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής με μεταγενέστρο αίτημά μου στις 28 Δεκεμβρίου. Περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης. Περιέχει το σκοτάδι.

Στις 28/12 και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων είχε βρει αρχεία νόμιμων επισυνδέσεων ζήτησα επισήμως να διεξαχθεί έλεγχος για να διαλευκάνει αν ετέθη πράγματι σε επισύνδεση από την ΕΥΠ με διάταξη από την εισαγγελέα ο υπουργός Εργασίας, Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλος, ο κ. Λάγιος και ο κ. Αλεξόπουλος της διεύθυνσης εξοπλισμών. Η απάντηση που έλαβα στον φάκελο αυτό ήταν 6 στα 6. Για όλους βρέθηκαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη και έτσι έχουμε φτάσει στον αριθμό 10 επισήμως».

«Υπάρχουν», είπε «ευρήματα παρακολούθησής τους από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αρμόδια εισαγγελέα κα. Βλάχου, θέτοντας το ερώτημα αν και η δικαστική λειτουργός έχει μερίδιο ευθύνης και “συμμετοχή στο ρυπαρό δίκτυο”.

«Τον κ. Χατζηδάκη τον παρακολουθούσαν» τόνισε ακόμα «επί 8 μήνες. Η κα Βλάχου υπέγραψε τουλάχιστον 4 διατάξεις παρακολούθησης του τότε υπουργού Ενέργειας και σήμερα εργασίας. Επίσης, η ΕΥΠ Μητσοτάκη «άκουγε» τους αρχηγούς του στρατεύματος επί τουλάχιστον 2 χρόνια. Που σημαίνει ότι η κα Βλάχου είχε υπογράψει δεκάδες διατάξεις. Ποιος ο λόγος που οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας παρακολουθούνταν για λόγους εθνικής ασφάλειας;» διερωτήθηκε.

Αναρωτήθηκε γιατί η εισαγγελέας Βλάχου βρίσκεται στην θέση της με εντολή Μητσοτάκη.

Δείτε live την παρέμβαση Τσίπρα:

Keywords
Τυχαία Θέματα