Βουλή: Ποιο είναι το ποίημα «ΑΝ» που επικαλέστηκε ο Μητσοτάκης στο κλείσιμο της ομιλίας του

Με τους στίχους του ποιήματος «ΑΝ», του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Βρετανού συγγραφέα, Ράντιαρντ Κίπλινγκ, έκλεισε την ομιλία του στη Βουλή ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ανακοίνωσε το πρώτο πακέτο μέτρων στήριξης.

Μετά την ανακοίνωση του «οδικού χάρτη» της κυβέρνησης για τη νέα τετραετία, επέλεξε να κλείσει με τα εξής λόγια: «Την επιθυμία για τολμηρά βήματα στο μέλλον, ένα μέλλον που δεν

μπορεί να περιμένει, αποτυπώνουν και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που σας καλώ να τις υπερψηφίσετε.

Θυμάμαι ότι στην αντίστοιχη στιγμή, στο τέλος της ομιλίας μου το 2019 και αμέσως μετά τις τελευταίες εκλογές, επικαλέστηκα ένα από τα αγαπημένα μου ποιήματα, το ”ΑΝ” του Κίπλινγκ. Αυτό το ”ΑΝ” που αναφέρεται στην αντοχή, στη διαρκή ανάγκη για αγώνα, πώς δηλαδή δεν το βάζει κανείς κάτω όταν η ζωή του τα φέρνει δύσκολα.

Είναι η ώρα να το αντιστρέψουμε στο μεγάλο ”να”, αυτό που θα μας προτείνει μια καθοριστική εθνική διεκδίκηση για να γίνουμε οι ίδοι αρχιτέκτονες του πεπρωμένου μας και μαζί με τους πολίτες να ξεκινήσουμε το συναρπστικό ταξίδι προς την αισιόδοξη Ελλάδα του 2030, με όραμα, σχέδιο και πολλή δουλειά. Το θέλουμε και μπορούμε να το πετύχουμε».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στην πρώτη του ομιλία, ως πρωθυπουργού, το 2019 όσο και κατά την πρώτη του δήλωση, μετά την επικράτησή του στις τελευταίες εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο κ.Μητσοτάκης είχε κάνει αναφορά στο ποίημα του Κίπλινγκ. Στις 25 Ιουνίου είχε επικαλεστεί συγκεκριμένα τον εξής στίχο: «Αν μπορείς να ονειρεύεσαι, χωρίς να γίνεσαι των ονείρων σου σκλάβος».

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουλή, Ποιο, Μητσοτάκης,vouli, poio, mitsotakis