Ξυνίδης μετά τις εξελίξεις με Καϊλή: Οι πολιτικά φιλελεύθεροι δημοκρατικοί πολίτες να μην εγκλωβιστούν στη Σκύλλα (ΝΔ) ή στη Χάρυβδη (ΣΥΡΙΖΑ)

Ένας από τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή είχε πολύ έντονη σύγκρουση στο παρελθόν ήταν ο Σωκράτης Ξυνίδης.

Μάλιστα, η κα Καϊλή είχε παραπέμψει τον συνάδελφο της Σωκράτη Ξυνίδη στο Πειθαρχικό του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα

είχαν λεχθεί μεταξύ τους σε συνεδρίαση στη Βουλή, λίγο πριν την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το Νοέμβριο του 2011, με αφορμή το δημοψήφισμα που είχε προκηρύξει και τελικά δεν έγινε ποτέ.

Η Εύα Καϊλή ήταν από τους πολέμιους του κ. Παπανδρέου και μάλιστα είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω το δημοψήφισμα και να παραιτηθεί, ενώ ο κ. Ξυνίδης ήταν υποστηρικτής του Γ. Παπανδρέου.

Σε μια «θυελλώδη», λοιπόν, συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή, εκείνες τις μέρες του Νοεμβρίου 2011, η Εύα Καϊλή σηκώθηκε όρθια και φώναζε γιατί διακόπτεται η συνεδρίαση και δεν της δινόταν ο λόγος, με τον Σωκράτη Ξυνίδη να σχολιάζει: «Σιγά την καλτσοδέτα!».

Η Εύα Καϊλή-όπως προαναφέρθηκε- τόν παρέπεμψε στο Πειθαρχικό του ΠΑΣΟΚ, ενώ αρκετά χρόνια αργότερα σε συνέντευξη της είχε πει:

«Αισθάνθηκα ότι αυτό θα τον χαρακτηρίζει σε όλη του τη ζωή, γιατί εγώ είμαι γυναίκα. Όταν ένας άνδρας εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο, κάτι δείχνει για εκείνον. Λυπήθηκα πολύ για τις γυναίκες της οικογένειάς του».

Σήμερα και στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων με την εμπλοκή της Εύας Καϊλή σε σκάνδαλο διαφθοράς με επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο, ο Σωκράτης Ξυνίδης έκανε μια ψύχραιμη και σύντομη ανάλυση των δεδομένων σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Ένα είναι το στοίχημα πλέον. Οι πολιτικά φιλελεύθεροι δημοκρατικοί πολίτες να μην εγκλωβιστούν στη Σκύλλα (ΝΔ) ή στη Χάρυβδη (ΣΥΡΙΖΑ). Υπομονή και η ελπίδα θα ξαναγεννηθεί. Μέσα από τις στάχτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξυνίδης, Καϊλή, Σκύλλα ΝΔ, Χάρυβδη ΣΥΡΙΖΑ,xynidis, kaili, skylla nd, charyvdi syriza