Μοσχάρι κρασάτο στη γάστρα µε λαχανικά και δαμάσκηνα

10:47 25/8/2012 - Πηγή: Myself

Κόβουμε το μοσχάρι σε μπουκιές και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Σε μικρή γάστρα (προτιμότερο πήλινη) βάζουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα, τα καρότα, το σέλερι, τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε καλά. Από πάνω τοποθετούμε το κρέας και μπήγουμε το δαφνόφυλλο και το θυμάρι. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και περιχύνουμε με το κρασί και το ζωμό. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το κρασάτο στους 200οC για 1 ώρα και 45΄. Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15΄.

Keywords
Τυχαία Θέματα