«Ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι διαφορετικός»

00:32 29/1/2012 - Πηγή: Myself

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί την Κωνσταντίνα Μιχαήλ στον μονόλογο για τη «Σεβάς Χανούμ» και μιλάει στο περιοδικό «HELLO!» για το έργο αλλά και για την πολλαπλή επαγγελματική του δραστηριότητα.

«Ο μονόλογος είναι ιδιαίτερος, πρόκειται για αφήγηση, οπότε πρέπει να καταφέρεις να τον γεμίσεις με χρώματα, γεύσεις και αρώματα μόνο μέσα από την ερμηνεία και τα σκηνικά δρώμενα. Ήταν για μένα ένα μεγάλο ρίσκο.» αναφέρει ο χορογράφος-σκηνοθέτης και συνεχίζει αποκαλύπτοντας τι ακριβώς ήταν εκείνο που τον συγκίνησε στη «Σεβάς Χανούμ»: «Ήταν μια sui generis προσωπικότητα. Πάλευε με τα “κύματα”,

είχε πάθη και αυτό σε κάνει πάντα πιο αντισυμβατικό, πιο δύσκολο στο να μπεις σε ένα σύστημα και να παίξεις με αυτό, να διεκδικήσεις τη θέση σου.» 

Ο χορογράφος-σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Γιώργο Μαζωνάκη και λέει για εκείνον: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι διαφορετικός, εκδιωγμένος δεν είναι ούτε στο περιθώριο ανήκει. Γιατί ανένταχτος σημαίνει και εκδιωγμένος. Και εγώ, θεωρητικά, ως καλλιτέχνης, διαφορετικός είμαι, αλλά λειτουργώ μέσα σε ένα υπάρχον σύστημα. Απλώς, αυτό που παράγω, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αφορά πολύ λίγους. Και σε άλλες πάλι περιπτώσεις να αφορά το μεγάλο κοινό.»

Η πολλαπλή επαγγελματική του δραστηριότητα είναι κάτι αρκετά δύσκολο και ο ίδιος αναφέρει: «Επειδή η υπογραφή μου είναι διακριτική, έχει συνήθως να κάνει με μια επιμέλεια στα προγράμματα. Είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες μπορείς να «μπεις» ουσιαστικά στο πρόγραμμα. Θεωρώ ότι δεν το έχω παρακάνει. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι πως μερικά από αυτά θα μπορούσα να μην τα είχα κάνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το μετανιώνω. Είναι μια εκτόνωση όλο αυτό για μένα.»

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος αποκαλύπτει και τα μελλοντικά του σχέδια: «Αν και αργούν στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή βρίσκονται “Τα κόκκινα φανάρια” που θα παρουσιάσουμε στο Εθνικό Θέατρο τον Ιανουάριο του 2013.»

 

Κωνσταντίνος ΡήγοςΣεβάς ΧανούμΓιώργος ΜαζωνάκηςΟ Κωνσταντίνος Ρήγος μιλάει για τη νέα του θεατρική παράσταση αλλά και για τη συνεργασία του με τα νυχτερινά σχήματα.CelebrityyesnoΑπό το περιοδικό Hello!yesnoΚωνσταντίνος Ρήγος
Keywords
Τυχαία Θέματα