Τέλειο μωσαϊκό με φουντούκια

17:14 22/3/2012 - Πηγή: Myself

Σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα κι έπειτα προσθέτουμε και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει καλά. Απλώνουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας.

Μοιράζουμε το μείγμα με κουτάλι κατά μήκος. Δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι. Ρολάρουμε τη λαδόκολλα και κλείνουμε τα πλαϊνά όπως τα καραμελόχαρτα. Τυλίγουμε τα ρολά σε αλουμινόχαρτο για να κρατήσουν το σχήμα. Τα παγώνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο (διατηρείται στο ψυγείο). Κόβουμε το μωσαϊκό σε φέτες και το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

250 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη

8 κ.σ. κακάο άγλυκο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης

1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ

1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φουντούκια

Το τέλειο μωσαϊκό ή σαλάμι ψυγείου. 1012ΓλυκάyesΣΥΝΤΑΓΕΣyes
Keywords
Τυχαία Θέματα