6ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε

16:10 3/11/2023 - Πηγή: MAD

Tο Φεστιβάλ επιστρέφει με προβολές, εργαστήρια και πολλές εκπλήξεις

Στη συναρπαστική περιπέτεια του να μεγαλώνεις είναι αφιερωμένο το φετινό, έκτο κατά σειρά, Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 10 Νοεμβρίου με προβολές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,

το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τους κινηματογράφους Κηφισιά 1 & 2 Cinemax, ΔΑΝΑΟΣ και ΣΙΝΕΑΚ.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει 91 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 32 χώρες που θα μιλήσουν σε παιδιά, εφήβους αλλά και τους γονείς τους, για την αυτοέκφραση, τη διαφορετικότητα και τη χαρά του να είσαι ο εαυτός σου στο υπέροχο ταξίδι προς την ενηλικίωση.

Δείτε εδώ όλες τις προβολές και δράσεις για παιδιά 0-6 ετών:

BABY & ME ● Ηλικίες 0-3

Πόσο ετών πρέπει να είναι ένα παιδί για να δει την πρώτη του ταινία; Εξαρτάται από τις συνθήκες. Το Φεστιβάλ προσφέρει την πρώτη κινηματογραφική εμπειρία σε βρέφη, μωρά και παιδιά έως 3 ετών μέσα από προβολές ειδικά σχεδιασμένες για αυτές τις ηλικίες. Με φόντο ένα πρόγραμμα κινουμένων σχεδίων σύντομης διάρκειας, τα μωρά θα μπορούν να μπουσουλήσουν, να περπατήσουν ή να τρέξουν σε μια διαμορφωμένη αίθουσα με μαλακές επιφάνειες, φιλικό φωτισμό και χαμηλό ήχο.

Μικρά για τα Μικρά ● Ηλικίες 2+

Απίθανες ιστορίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους για παιδιά ηλικίας από 2 ετών και πάνω, χωρίς διαλόγους.

Ζωηροί Φίλοι ● Ηλικίες 6+

Μικρού μήκους κινούμενα σχέδια με τετραπέρατους ήρωες για παιδιά ηλικίας από 6 ετών και πάνω, χωρίς διαλόγους.

Ζωντανή Μεταγλώττιση ● Ηλικίες 6+

Μικρού μήκους κινούμενα σχέδια για φανταστικούς κόσμους για παιδιά ηλικίας από 6 ετών και πάνω, με ζωντανή μεταγλώττιση στα ελληνικά.

Συμπερίληψη εν Δράσει ● Ηλικίες 6+

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Συμπερίληψη εν Δράσει” υλοποιείται από τον Οργανισμό Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας ΑΜΚΕ σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής με στόχο την ενίσχυση της κουλτούρας συμπερίληψης μέσα από τη σχολική τάξη. Μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές παρακολουθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια μέσα από τα οποία γνωρίζουν τα διαθέσιμα εργαλεία προσβασιμότητας τα οποία τους επιτρέπουν να βιώσουν την εμπειρία της κοινής και συμπεριληπτικής κινηματογραφικής προβολής παρακολουθώντας ταινίες προσβάσιμες με υπότιτλους SDH, μεταγλώττιση στα ελληνικά, ένθεση διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα, ακουστική περιγραφή, αισθητηριακή επεξεργασία και κοινωνικές ιστορίες.

Κατάκ: Η Γενναία Φάλαινα, Katak the Brave Beluga 2023 ● Ηλικίες 6+

Ενώ όλοι οι συνομήλικοί του έχουν γίνει άσπρες φάλαινες, όπως προβλέπεται για την ηλικία τους, ο Κατάκ είναι ακόμα μικρός και γκρι. Για να αποδείξει πως έχει μεγαλώσει κι εκείνος αλλά και για να υλοποιήσει την τελευταία επιθυμία του πολυαγαπημένου του παππού ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι στο Μεγάλο Βορρά. Όσο απομακρύνεται από το σπίτι του, αποκτά τους πιο απροσδόκητους φίλους στα πιο απίθανα μέρη του ωκεανού και σύντομα καταλαβαίνει πως η διαφορετικότητά του είναι αυτό που τον κάνει μοναδικό και ενίοτε το να είσαι ο εαυτός σου είναι η πιο θαρραλέα εκδοχή σου.

Γιατί μας αρέσει: Μια κλασική αφήγηση παραμυθιού φιλτράρει το περιβαλλοντικό μήνυμα για την αφάνιση των ειδών, με πανέμορφο animation του καναδικού Αρκτικού Κύκλου και αστεία για μικρούς και μεγάλους (όπως ότι εδώ ο βυθός φιλοξενεί έναν οξύρρυγχο με μεγάλη μύτη που τον λένε Συρανό και μια βίγκαν φάλαινα όρκα.)

Ερνέστ & Σελεστίν: Το Ταξίδι, Ernest & Célestine: A Trip to Gibberitia 2022 ● Ηλικίες 6+

Οι αξιαγάπητοι Ερνέστ και Σελεστίν ταξιδεύουν στη χώρα των αρκούδων, η οποία φημίζεται ως το σπίτι των καλύτερων μουσικών του κόσμου, για να φτιάξουν το σπασμένο βιολί του τροβαδούρου Ερνέστ. Όταν, όμως, φτάσουν θα ανακαλύψουν ότι όλα τα είδη μουσικής είναι πλέον απαγορευμένα και οι μελωδίες έχουν διαγραφεί από τις μνήμες των κατοίκων. Οι δυο τους, μαζί με έναν μυστηριώδη μασκοφόρο, θα προσπαθήσουν να ζωντανέψουν ξανά τη μουσική στη χώρα των αρκούδων. Αυτοί οι ανέλπιστοι φίλοι (αρκούδα και ποντίκι) μάς ξαναεπισκέπτονται σε αυτή την ευχάριστη και χαρούμενη συνέχεια της πρώτης τους, υποψήφιας για Όσκαρ περιπέτειας.

Γιατί μας αρέσει: Μια επιστροφή που όλοι περιμέναμε γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, με δύο από τους πιο λατρεμένους ήρωες των τελευταίων ετών να κάνουν τη συναρπαστική τους εξόρμηση στη μεγάλη οθόνη. Η φαντασία συναντάει τη μουσική σε ένα παραμύθι για την ελευθερία της έκφρασης και την αξία της φιλίας, που θα ενθουσιάσει τα μικρά παιδιά.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ‘Cinemini on Tour’ για παιδιά 4-6 ετών ● Ηλικίες 4+

Το επιτυχημένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινηματογραφικής εκπαίδευσης CINEMINI έρχεται ξανά στο Φεστιβάλ!

Τα παιδιά βλέπουν ταινίες σε καθημερινή βάση. Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε αυτή τη συνήθεια σε μια ουσιαστική εμπειρία; Με όχημα ευρωπαϊκές ταινίες για παιδιά, ξεκινάμε να μιλάμε για τον κινηματογράφο ήδη από την πιο τρυφερή ηλικία!

The post 6ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε appeared first on Mad TV.

Keywords
Τυχαία Θέματα
6ο Παιδικό, Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας,6o paidiko, efiviko diethnes festival kinimatografou athinas