Netflix: Πώς μαθαίνει τι αρέσει και τι όχι στους τηλεθεατές;

14:08 18/5/2022 - Πηγή: MAD

Με την πρακτική αυτή εξελίσσει τις υπηρεσίες του

Ένα ευγενικό μήνυμα από το Netflix έλαβαν συνδρομητές του στο email τους με το οποίο η streaming υπηρεσία τους προσκαλούσε να συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας με σκοπό να διατυπώνουν κρίσεις και σχόλια σε επερχόμενες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές του Netflix προτού αυτές βγουν σε δημόσια κυκλοφορία. Το μήνυμα ανέφερε:

«Στο

Netflix δημιουργούμε μια κοινότητα μελών την οποία θα τροφοδοτούμε με επερχόμενες παραγωγές ταινιών και σειρών και θα θέλαμε να μας πείτε εάν θέλετε να συμμετάσχετε. Είναι απλό, αλλά πολύ σημαντικό για εμάς ώστε να δημιουργούμε το καλύτερο περιεχόμενο για εσάς και όλα τα μέλη του Netflix ανα τον κόσμο».

Η υπηρεσία ΟΤΤ επιβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνες ενεργοποιώντας τους συνδρομητές του σε αυτές για να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη σφυγμομέτρηση. Σε αυτή τη χρονική στιγμή ο δίαυλος επικοινωνίας με μέλη του Netflix για αξιοποίηση εμπειριών και βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ευρεία κλίμακα, πραγματοποιούνται εντός ΗΠΑ.

Τέτοιες έρευνες σφυγμομέτρησης είναι κοινή πρακτική στο Hollywood και διεξάγονται χρόνια τώρα. Κάτι ανάλογο, αντλώντας πληροφορίες από την βάση συνδρομητών του, εφαρμόζει και το Netflix όταν θέλει να εφαρμόσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Για παράδειγμα είχε πραγματοποιήσει εκτεταμένες έρευνες βάσης προτού λανσάρει πριν από περίπου ένα χρόνο την υπηρεσία «Play something» η οποία διαμορφώνει αυτόματα μια λίστα αναπαραγωγής περιεχομένου με το ιστορικό παρακολούθησης του συνδρομήτη και τις λίστες που έχει διαμορφώσει.

Με λίγα λόγια ζητά από τα μέλη, που έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση της, να παρακολουθήσουν μέσα σε περίπου έξι μήνες αρκετές από τις ταινίες και τις σειρές που πρόκειται στο εγγύς μέλλον να τις «ανεβάσει».

To Netflix υποστηρίζει ότι τα μέλη των ομάδων μελέτης που έχουν επιλεγεί «αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα και ότι εκφράζουν όλες τις απόψεις».

The post Netflix: Πώς μαθαίνει τι αρέσει και τι όχι στους τηλεθεατές; appeared first on Mad TV.

Keywords
Τυχαία Θέματα