Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια και οι προβολές ταινιών για σχολεία του Animasyros 2023

10:03 29/8/2023 - Πηγή: MAD

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων στις 20 Σεπτεμβρίου

Το ANIMASYROS 2023 επιστρέφει στη Σύρο, από τις 26 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, για 16η συνεχή χρονιά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, συζητήσεων και παράλληλων εκδηλώσεων. Έναν από τους βασικούς πυλώνες του Φεστιβάλ αποτελούν, ακόμη μία χρονιά, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που φέτος αντλούν έμπνευση από την κεντρική θεματική του Φεστιβάλ “Ανιμέισον και Αρχαία Ελλάδα”. Με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παιδιά, έφηβοι, ενήλικες,

ΑμεΑ αλλά και οι αγαπημένοι μας “βετεράνοι” ζωντανεύουν κυκλαδικά ειδώλια, γίνονται αρχαιολόγοι, αποδομούν και φέρνουν στο σήμερα αρχαίους μύθους.

Ακόμη, το ANIMASYROS, πάντοτε σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής, καλεί μαθητές, δασκάλους και καθηγητές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η τέχνη της εμψύχωσης στην εκπαίδευση μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα προβολών για σχολικές ομάδες. Παράλληλα, θέλοντας να αναδείξει τη δουλειά που πραγματοποιείται στα σχολεία πανελλαδικά αλλά και σε όλο τον κόσμο πάνω στο ανιμέισον, επέλεξε να εντάξει στο πρόγραμμα των σχολικών προβολών και μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σειρά μαθητικών ταινιών μικρού μήκους.

The post Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια και οι προβολές ταινιών για σχολεία του Animasyros 2023 appeared first on Mad TV.

Keywords
Τυχαία Θέματα