10 τραγούδια από την Hannah Williams

09:34 1/4/2013 - Πηγή: Mixtape

H ανερχόμενη soul τραγουδίστρια Hannah Williams μαζί με τη μπάντα της, τους Tastemakers επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας αυτή την εβδομάδα και της ζητήσαμε να μας αποκαλύψει τα 10 αγαπημένα της τραγούδια.

Η Hanna Williams θεωρείται μια από τις μεγάλες ελπίδες της νεο-soul σκηνής της Βρετανίας από το πρώτο κιόλας άλμπουμ της A Hill Of Feathers, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβρη από την Ιταλική Record Kicks, έχοντας κερδίσει την αναγνωρισιμότητα και στην χώρα

μας, ιδιαίτερα με το πάρα πολύ καλό “Work It Out“.

Λίγες μέρες πριν ανέβει στην σκηνή του Fuzz την ερχόμενη Παρασκευή 5 Απριλίου καλεσμένη της Doledrums Music Events, την δυσκολέψαμε αρκετά, βάζοντας της το κρίσιμο ερώτημα “Ποια είναι τα 10 αγαπημένα σου τραγούδια και γιατί;”

Jill Scott – “And I heard”

Αυτό το τραγούδι είναι η απόλυτη εμπειρία από ένα από τα live albums της Jill Scott. “Χτίζεται” αργά, σε καίει σιγά σιγά , η ένταση αυξάνεται, η ενορχήστρωση δυναμώνει, τα φωνητικά σε χτυπούν και… ουαου! το λατρεύω!

Click here to view the embedded video.

Etta James – “At Last”

Η Etta ήταν πάντα μία σημαντική έμπνευση για μένα. Είναι η αγαπημένη μου γυναίκα καλλιτέχνης όλων των εποχών! Το “At Last” ήταν πάντα μέρος του ρεπερτορίου μου, ακόμα και πριν συνειδητοποιήσω ότι η Soul είναι το σωστό είδος μουσικής για μένα.

Click here to view the embedded video.

Charles Bradley – “Why Is It So Hard”

Την πρώτη φορά που άκουσα τη φωνή του Charles Bradley είπα, πραγματικά, “Ω θεέ μου! Είναι σαν τον James Brown αλλά… με πιο ραγισμένη καρδιά!” Θα ήθελα πάρα πολύ κάποια στιγμή να μπορέσω να τραγουδήσω ένα ντουέτου μαζί του. Είναι ένας καταπληκτικός τραγουδιστής και frontman. Το “Why Is It So Hard” είναι το αγπημένο μου τραγούδι του για πολλούς λόγους. Είναι το τέλειο soul τραγούδι κατά την γνώμη μου.

Click here to view the embedded video.

Sharon Jones – “Mama Don’t Like My Man”

H Sharon Jones είναι η Βασίλισσα της Soul! Είναι απλά καταπληκτική! Είναι μια πραγματική γυναίκα, με πραγματικό παρελθόν έχοντας περάσει πολλά δύσκολα χρόνια για να φτάσει εκεί που είναι τώρα. Την θαυμάζω και την σέβομαι ως καλλιτέχνη, ως γυναίκα, ως frontwoman, μα πάνω απ’όλα ως performer. H σχέση της με της Dapettes – τα δεύτερα φωνητικά των Daptones – δεν μπορεί να συγκριθεί με καμμιά άλλη αυτή τη στιγμή, και το συγκεκριμένο τραγούδι αναδεικνύει ακριβώς αυτό.

Click here to view the embedded video.

Bill Withers – “Hope She’ll be Happier”

Όταν η μητέρα μου με έβαλε να ακούσω αυτό το τραγούδι όταν ήμουν ακόμα πολύ μικρή στην αρχή της εφηβίας, έκλαψα πάρα πολύ. Ταυτόχρονα όμως γέμισε μία συναισθηματικό κενό μέσα μου που δεν είχα συνειδητοποιήσει έως τότε ότι υπήρχε. Τώρα είμαι πια 30 ετών, και ξέρω ότι με αυτό το τραγούδι πάντα θα συγκινούμαι.

Click here to view the embedded video.

Thin Lizzy – “Still in love with you”

Με τον σύζυγό μου ειμαστε μεγάλοι fans του παλιού κλασικού rock, ειδικά των Thin Lizzy. Είναι κρίμα που δεν καταφέραμε να δούμε ποτέ το Phil Lynott σε κάποια συναυλία. RIP. Αυτό το τραγούδι ήταν στην τελική λίστα για τραγούδι του γάμου μας.

Click here to view the embedded video.

Elbow – “Red”

Το λατρεύω αυτό το συγκρότημα και ειδκά την φωνή του Guy Garvey. Είναι ακατέργαστη αλλά ταυτόχρονα και τόσο ευγενική. Αυτό είναι το πρώτο τραγούδι των Elbow που άκουσα, και μάλιστα σε μία δωρεάν promo CD συλλογή.

Click here to view the embedded video.

Imogen Heap – “Hide and Seek”

Click here to view the embedded video.

Eric Whitacre – “Sleep”

Click here to view the embedded video.

Τα παραπάνω δύο τραγούδια είναι ενδεικτικά της εμμονής μου με την πολυφωνία. Έχω χαρακτηρίσει στο παρελθόν σε συνεντεύξεις τον εαυτό μου ως “harmony junkie” και είναι τραγούδια όπως αυτά που ικανοποιούν την ανάγκη μου.

Anton Bruckner – “Locus Iste”

Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι χορωδιακής μουσικής που ερωτεύτηκα. Ήταν ένα από τα αγαπημένα του μακαρίτη του πατέρα μου. Στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών, η μαμά μου με βρήκε στον κήπο, πάνω στην κούνια, με τα μάτια κλειστά να τραγουδάω την γραμμή της σοπράνο σαν να εξαρτιώταν η ζωή μου από αυτό… τι περίεργο παιδί που ήμουν!

Click here to view the embedded video.

Info:

Παρασκευή 5/4/13 @ Fuzz Live Music Club
Hannah Williams and the Tastemakers + opening act (t.b.a.)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.
Εισιτήρια
Προπώληση προς 22 ευρώ, στα Ticket House, Public Συντάγματος και www.viva.gr (τηλ. 13855).
Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 25 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα