1η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου

09:44 20/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Ομολογώντας πως η Αφρικανική ήπειρος είναι μια από τις μεγαλύτερες αγάπες (και φαντασιώσεις) της γράφουσας με ενθουσιασμό υποδεχόμαστε την 1η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου που θα μας συστήσει μέσα από τη μεγάλη οθόνη τη Μαύρη Ήπειρο από τις 23 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012 στην Ταινιοθήκη. 

Ταινίες μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους, κυρίως μυθοπλασίας αλλά και τεκμηρίωσης και animation, μεταξύ των οποίων πολλές βραβευμένες και σε διεθνή φεστιβάλ θα γίνουν το όχημα για ένα ταξίδι στην αφρικανική

ήπειρο. Από το Κέιπ Τάουν και φτάνοντας μέχρι την Τύνιδα και από την Αγκόλα, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Μαρόκο, τη Νιγηρία, τη Νότιο Αφρική, την Τυνησία η σύγχρονη αφρικανική κινηματογραφική παραγωγή και η νέα γενιά αφρικανών σκηνοθετών μας φέρνουν κοντά με την κουλτούρα και τον πολιτισμό των χωρών τους.

Οι Πρεσβείες και τα Επίτιμα Προξενεία των Αφρικανικών χωρών στην Ελλάδα συνέβαλαν σημαντικά στη διοργάνωση αυτής της κινηματογραφικής εβδομάδας στην οποία οι προβολές θα γίνουν με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο και οι είκοσι περίπου ταινίες που θα προβληθούν θα έχουν υπότιτλους άλλες στα ελληνικά και άλλες στα αγγλικά.

Η πρεμιέρα του αφιερώματος θα γίνει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 20.00 με την προβολή της ταινίας Όλα καλά (Por Aqui Tudo Bem, 2011) της Πόκας Πασκοάλ (είσοδος με προσκλήσεις).

Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός
Τηλ: 210 3612946
www.tainiothiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα