Athens Urban Festival

22:01 1/10/2012 - Πηγή: Mixtape

Athens Urban Fest

Το πρώτο Athens Urban Festival είχε αναποδιές και προβλήματα, αλλά δεν παύει να ήταν μία αξιέπαινη προσπάθεια, που ευχόμαστε να μεγαλώσει και να επαναληφθεί.

Η μεγάλη ατυχία που αναστάτωσε την διοργάνωση ήταν το black out το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ελευθέριος Βενιζέλος

και το οποίο οφειλόταν όπως μάθαμε εκ των υστέρων σε ένα… μπαλόνι, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση της Anika απευθείας από το αεροδρόμιο στο Six D.O.G.S. αρκετά αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό, αλλά και την μεταφορά της εμφάνισης των Errors την Κυριακή στον ίδιο χώρο.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο ευχάριστο και θετικό είναι το γεγονός ότι κάτω από μία ομπρέλα συγκεντρώθηκαν μερικές από τις πιο δραστήριες ομάδες της πόλης ύστερα από πρόσκληση της ομάδας Our Park και πρόσφεραν μία σειρά από δωρεάν επιλογές διασκέδασης τις 3 (+1) ημέρες που διήρκεσε το Athens Urban Festival στο κέντρο της πόλης. Ειδικά την εποχή που ζούμε – όταν οι περισσότεροι από εμάς μετράμε τα ευρώ στη τσέπη μας για να βγει η νυχτερινή διασκέδαση – οι τρεις μέρες του Athens Urban Festival σε συνδυασμό με τα πάρτυ του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας που πραγματοποιούνταν παράλληλα αποδείχτηκαν πόλοι έλξης για έναν αρκετό κόσμο.

Anika

Από εκεί και πέρα, οι απρόσμενες και αναγκαστικές αλλαγές στους χώρους και στις ώρες εμφανίσεων αποσυντόνισαν την διοργάνωση, τους καλλιτέχνες και το κοινό, με μεγαλύτερο θύμα ίσως την Anika που βρέθηκε να ανεβαίνει στη σκηνή του Six D.O.G.S. το Σάββατο μπροστά σε ένα πραγματικά πολυάριθμο και ανυποψίαστο κοινό που περίμενε εκείνη την ώρα να χορέψει ανέμελα με την μουσική των DJ σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο όπως συνήθως Σάββατο βράδυ στενό της Αβραμιώτου. Δεν θα θέλαμε να σταθούμε περισσότερο στο live της Anika, διότι δεν θα ήταν δίκαιο για την πολύ συμπαθή μας δημιουργό, η οποία βρέθηκε να δίνει συναυλία, ύστερα από ταξίδι-ταλαιπωρία 24 ωρών, απευθείας από το αεροδρόμιο και χωρίς soundcheck. Απλά ελπίζουμε να την δούμε κάποια στιγμή σε καλύτερες συνθήκες – ας πούμε στο επόμενο Plissken Festival.

Την Πέμπτη, το φεστιβάλ ξεκίνησε και πάλι στο Six D.O.G.S. με σαφώς πιο συνειδητοποιημένο κόσμο, ο οποίος απόλαυσε τα σετ των Αμερικανών καλεσμένων της ομάδας του Plissken, του Giraffage που τελικά ακολούθησε το δυστυχώς καθόλου του γούστου μου set των Outro, καθώς και του πιτσιρικά, μόλις 16 χρονών(!) ΧΧΥΥΧΧ, οι οποίοι μαζί με ένα vj πραγματικά έδωσαν μια δόση φρεσκάδας, χαρίζοντας ένα δυνατό σετ με dream pop beats. Κρίμα βέβαια, που καθυστέρησε να ξεκινήσει τελικά η βραδιά, οπότε – όσοι έχουμε απομείνει να εργαζόμαστε και να έχουμε πρωινό ξύπνημα την Παρασκευή – μας τελείωσαν οι μπαταρίες νωρίς, οπότε προφανώς και δεν έχουμε άποψη για το σετ του Γερμανού dj Siopis που θα έκλεινε τη βραδιά.

Την Παρασκευή, η σκυτάλη πέρασε στα έμπειρα χέρια του Bad Spencer και της ομάδας Yes it Does !! Sure It Does !! με καλεσμένο τον πάρα πολύ συμπαθή Casper Clark , ήταν εγ

Keywords
Τυχαία Θέματα