Bob Theatre Festival – 10 cm Up

10:23 20/5/2012 - Πηγή: Mixtape

To Bob Theatre Festival 2012 έχει ξεκινήσει δυναμικά και εμείς τρέχουμε από την μια εξαιρετική παράσταση στην επόμενη προσπαθώντας στα διαλείμματα να μοιραζόμαστε μαζί σας τις εντυπώσεις μας!

Οι τρεις άντρες πρωταγωνιστές μπαίνουν στον άδειο χώρο κουβαλώντας διπλωμένες σαν βαλίτσες τρεις ξύλινες πλατφόρφες. Κάθε μια από τις πλατφόρμες ανοιγμένη έχει διαστάσεις περίπου ένα επί ενάμιση μέτρο, ύψος 10 εκατοστά και αποτελεί την σκηνή πάνω στην οποία θα ζωντανέψει μια από τις τρεις

ταυτόχρονες αφηγήσεις της παράστασης, χωρισμένες σε δεκαετίες: τα 30s, τα 60s και το σήμερα. Η ακριβής χρονιά κάθε ιστορίας έχει πολύ μεγάλη σημασία αλλά θα αποκαλυφθεί απρόσμενα σαν συναισθηματικός καταπέλτης στο κρεσέντο της παράστασης, αποκαλύπτοντας τι είναι αυτό ακριβώς που ενώνει τις τρεις ιστορίες (αποφύγετε καλύτερα την τέταρτη παράγραφο των spoilers).

Οι τρεις άντρες, μαζί με τις γυναίκες ηθοποιούς που συμπληρώνουν την 8άδα του θιάσου, μεταφέρονται στριμωγμένοι από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, πηδούν συνέχεια ανάμεσα από τις ιστορίες και τις εποχές και χρησιμοποιούν τα σώματα και τις φωνές τους σαν μια εύπλαστη μάζα υποκριτικής. Οι ίδιοι, σαν μάζα που αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα των ιστοριών που αφηγούνται, σε ένα αληθινά εντυπωσιακό κατόρθωμα σκηνικής οργάνωσης και ευρηματικότητας, χρησιμοποιώντας πανεξυπνα μικρά τεχνάσματα σωματικού θεάτρου και παντομίμας, δημιουργουν όλα τα πρόσωπα, τα ζώα, τα έπιπλα, οχήματα, τα κτίρια, τους πίνακες, τα μουσικά όργανα, ακόμα και ρούχα που συμπληρώνουν τον κάθε ένα από τους τρεις κόσμους.

Από εποχή σε εποχή ο τρόπος που οι πρωταγωνιστές αντιδρούν απέναντι στο άλλο φύλο, στις προκλήσεις και τις δυσκολίες μιας τυπικής ερωτικής ιστορίας, αλλάζουν ανάλογα με το περιβάλλον και τα ήθη που επικρατούν. Από τις καντάδες και τις κρυφές συναντήσεις του ’30, στα Δαλιανιδικά ερωτικά μπερδέματα των 60s, στον σημερινό facebook-ικό παρωξυσμό.

Πάντα όμως σταθερή παρουσία κάποια μορφή βίας και καταπίεσης από την εξουσία της εποχής, είτε λέγεται δικτατορία του Μεταξά, είτε Χούντα του Παπαδόπουλου, είτε η πρόσφατη αστυνομική καταστολή των διαδηλώσεων. Η ομάδα So7 και το Patari Project καταφέρνουν να κρατήσουν ιδανικά την ισορροπία ανάμεσα στα ξεκαρδιστικά στοιχεία της σωματικής κωμωδίας τους και την βάναυση πολιτική συνειδητοποίηση πάνω στην οποία πλέουν οι τρεις πλατφόρμες.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, και οι νέοι αναγκάζονται σε κάθε εποχή πολιτικής αναταραχής και κρίσης να μαζέψουν τα πράγματα τους, να διπλώσουν την ζωή τους σαν μια ξύλινη σκηνή και να φύγουν έξω, ή να σταθούν και να συνεχίσουν να ζουν και να ερωτεύονται.

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Γιαννούλης
Κατασκευή Σκηνικών: Άγγελος Καρύδης
Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου
Παίζουν: Μαριάννα Βαρβιανή, Γιάννης Γιαννούλης, Γιάννης Διαμαντής, Μιχάλης Κουμαριανός, Θεοδόσης Κώνστας, Σοφία Πάσχου, Στέφη Πουλοπούλου, Σάντυ Σπυρίδη, Εριφύλη Στεφανίδου, Υβόννη Τζαθά

BIOS 
Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 342533

Keywords
Τυχαία Θέματα