Bonobo @ Βοτανικός

23:34 15/9/2013 - Πηγή: Mixtape

Από τις πρώτες ηχογραφήσεις του Simon Green, κατά κόσμον Bonobo, για την True Thoughts Records, πολλά έχουν αλλάξει . Μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, πιο καλογυαλισμένες παραγωγές, κριτική αποδοχή. Την Παρασκευή στον Βοτανικό δικαίωσε σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες που μπορεί να είχαν οι πολυάριθμοι φίλοι του (σχεδόν sold out o αχανής χώρος).

Λίγο πριν από τις 11, ο ίδιος, παρέα με τους μουσικούς που τον συνόδευαν σε πλήκτρα, ντραμς, πνευστά και πρώτα

φωνητικά, πήρε τη θέση του στη σκηνή και από το πρώτο κομμάτι προσπάθησε να απλώσει τις μελωδίες του. Μάλιστα έπαιξε και μπάσο σε κάποια κομμάτια, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο στον φυσικό ήχο των συνθέσεων. Κάποια visuals που βρίσκονταν πίσω του έδεναν με τα κομμάτια και έδωσαν έναν πιο οπτικοακουστικό τόνο στο live.

Συνθέσεις που συνδύαζαν την jazzy downtempo electronica των Cinematic Orchestra με ανατολίτικες μουσικές και ωραία basslines.που λειτούργησαν αθροιστικά και διαμόρφωσαν το μουσικό στίγμα της μπάντας. Μάλιστα κάποια περάσματα έφερναν στο νου τους Aim και ειδικότερα το ‘Cold Water Music’.

Η τραγουδίστρια ονόματι Szjerdene πρόσθεσε μια soul πινελιά στα τραγούδια και το σαξόφωνο μαζί με το φλάουτο χρωμάτισαν όμορφα τις συνθέσεις. Τα κομμάτια από το ‘The North Borders’ είναι σχετικά πρόσφατα για να τύχουν θερμής ανταπόκρισης από τον κόσμο, σε αντίθεση με παλαιότερα τραγούδια -το ‘Kong’ χειροκροτήθηκε περισσότερο- που έχουν αγαπηθεί εδώ και καιρό. Το ‘First Fires’ πάντως ξεχώρισε εύκολα από τα υπόλοιπα.

Μια ωραία μουσική βραδιά, που ίσως χρειαζόταν ένα δυο ακόμα δυνατές στιγμές για να απογειωθεί, μουσικούς άριστους γνώστες του είδους, κοινό που ήθελε να περάσει καλά και έναν χώρο διαφορετικό από τα συνηθισμένα συναυλιακά μέρη που μας φιλοξενούν, μεταξύ άλλων και με άλλη αντίληψη περί τιμών.

Τη συναυλία άνοιξε ο Kill Emil που είχε τον άχαρο ρόλο να ζεστάνει τον κόσμο που περίμενε το main act. Με μουσικές πλούσιες σε κινηματογραφικές αναφορές (άλλωστε και το όνομα είναι αρκούντως Ταραντινικό) κατάφερε να προκαλέσει το ενδιαφέρον μας και να αξιοποιήσει προς όφελός του τον χρόνο που είχε στη διάθεσή του.

(Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού)

Keywords
Τυχαία Θέματα