Crash Test

11:34 27/4/2012 - Πηγή: Mixtape



Λευκός Βασιλιάς στο Γ2. Μαύρη Βασίλισσα στο Ε4. Ρουά Ματ. Σύγκρουση-Παράκρουση.

Ένα πολύνεκρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα γίνεται ο καταλύτης για την εξέλιξη 8 σπονδυλωτών κωμικών, ρομαντικών και δραματικών ιστοριών. Καθώς κάποια κομμάτια της σκακιέρας αποσύρονται από το παιχνίδι, τα υπόλοιπα αναπροσαρμόζουν τις κινήσεις και την στρατηγική τους για να συνεχίσουν, το καθένα επηρρεασμένο με διακριτικό άμεσο ή έμμεσο τρόπο από την σύγκρουση. Ένα ματαιωμένο ταξίδι, ένα μπλοκάρισμα στην κυκλοφορία, μια ξαφνική συνειδητοποίηση

απέναντι στην θνησιμότητα, μια ανιδιοτελής πράξη ή μια αψυχολόγητη αμέλεια.

Οι ιστορίες που συνθέτουν την σκηνική παρτίδα της ομάδας 6Mendary παίρνουν σαν αφορμή το θάνατο για να διασκεδάσουν με τους τρόπους που βρίσκει η ζωή να συνεχιστεί γύρω από αυτόν και το πόσο εύκολα ή ανόητα οι άνθρωποι προσπερνούν στην καθημερινότητα τους τον πόνο γύρω τους, απορροφημένοι από τα δικά τους μικρότερα ή μεγαλύτερα, αλλά πάντα σημαντικότερα, δράματα.

Η σκηνή του υπόγειου του Θεάτρου Αργώ έχει διαμορφωθεί εξαιρετικά στυλιζαρισμένα σαν μια τεράστια σκακιέρα, με τους ηθοποιούς ντυμένους με τούλι και εφημερίδες, τυλιγμένους σε μια αλλόκοτη θανατερή μελαγχολία, κόντρα στην ζωντάνια του έργου. Περιφέρονται στην (τύπου) κουίντα γύρω από την σκακιέρα, δρώντας σαν χορός ή ως ευρηματικά ζωντανά βοηθήματα σκηνής, περιμένοντας την σειρά τους για να μπουν σε ζευγάρια για την δική τους παρτίδα.



Όλοι οι χαρακτήρες των ιστοριών είναι γνώριμοι, δανεισμένοι από ανέκδοτα ή τηλεοπτικά σκετς ή κάποια ιστορία που άκουσες κάποτε στο γραφείο ή σε περαστική κουβέντα, αναπτυγμένοι όμως με ιδιαίτερο χιούμορ και έξυπνους διαλόγους. Ένας πατέρας και ο gay πασόκος γιος του (πόσα χτυπήματα), μια υπερπροστατευτική μάνα και το μοσχοαναθρεμένο της (ήρωας), δυο ψιλοbimbo συμμαθήτριες με βλέψεις για Μέγαρο (ή μάλλον για παίδαρο), ένας ερωτοχτυπημένος υποψήφιος αγοραστής σπιτιού, μια πότε θα γίνει μάνα μεσίτρια, μια διάσημη ηθοποιός και η στώλκερ σερβιτόρα της, μια “ανερχόμενη” και ένας (πόσο κάγκουρας) καμμένος παραγωγός θεάτρου.

Σχόλια και παρατήρηση σύγχρονων καταστάσεων και χαρακτήρων με την μορφή ανάλαφρης επιθεώρησης, σε μια αξιόλογη δουλειά από νέους ηθοποιούς.

Η ομάδα 6Mendary θα παρουσιάσει την Τετάρτη 2 Μαΐου στις 20:00 στο θέατρο Αργώ μια έκτακτη παράσταση του έργου Crash Test. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια αυτής της παράστασης θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Τετάρτη 2/5 Ώρα έναρξης: 20.00. Ελάχιστη τιμή εισόδου: 10 ευρώ.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, προτείνεται πριν την προσέλευσή σας να έχετε καλέσει στο τηλέφωνο κρατήσεων της ομάδας 6Mendary : 6977482012.

Τηλ.θεάτρου: 2105201684
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Σαβράνη
Κείμενο: Υρώ Αληθεινού
Κίνηση: Κατερίνα Φωτιάδη
Μουσική επιμέλεια, σύνθεση: Μαρίνα Σάττι
Κοστούμια: Σοφία Αλεξανιάν, Κατερίνα Σαβράνη
Σκηνικά: Κατερίνα Σαβράνη
Φωτισμοί: Κωστής Μπασογιάννης

Παίζουν: Ρένα Κουμπαρούλη, Νίνα Λαμ

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixtape