Deez Nuts + Go Ask Alice @ AN Club

16:11 28/3/2012 - Πηγή: Mixtape

Σάββατο βράδυ, παραμονή 25ης Μαρτίου. Το κέντρο της Αστυνομοκρατούμενης πρωτεύουσας είναι πλημμυρισμένο από κόσμο που έχει βγεί να διασκεδάσει.

Οι πάντες περπατούν αμέριμνοι στον δρόμο σαν να μην τρέχει τίποτα. Για τους περισσότερους είναι ένα ακόμα συνηθισμένο Σαββατόβραδο. Απ’ότι φαίνεται, οι εκφοβισμοί της Κυβέρνησης δεν πτόησαν και πολλούς, έτσι παρά τις όποιες προσπάθειες του Υπουργείου ‘Προστασίας του Πολίτη’ για υπακοή και σύνεση, οι πολίτες τελικά δεν έκατσαν σπίτια τους. Ο Χρυσοχοίδης

μάλλον θα έβγαζε αφρούς βλέποντας τόση νεολαία να κυκλοφορεί ελεύθερη στους δρόμους λίγες μόνο ώρες πρίν από την πριβέ παρέλαση που είχαν κανονίσει για την πάρτη τους οι δημόσιοι αξιωματούχοι τούτης της άμοιρης χώρας. Εμείς βέβαια είχαμε πιο ενδιαφέροντα πράγματα να ασχοληθούμε από τις σινιέ γιορτούλες της κυβέρνησης.

Οι Deez Nuts από την μακρινή Αυστραλία, παρέα με τους “δικούς” μας Go Ask Alice, θα εμφανίζονταν στην γνωστή και πολυαγαπημένη σκηνή του ΑΝ για να μας προσφέρουν μία άλλη είδους ‘γιορτή’. Ξέρετε, από αυτές που είναι προσβάσιμες και ανοιχτές σε όλους και σε όλες…

Το metalcore σχήμα των Go Ask Alice κυκλοφόρησε το πρώτο του full length στα τέλη του περασμένου έτους, είναι όμως αρκετά γνωστό εδώ και χρόνια στους εγχώριους Hardcore/Punk/Metal κύκλους εξαιτίας των πολύ συχνών ζωντανών εμφανίσεων του, έχοντας μάλιστα παίξει και ως support σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου (Terror, Sick Of It All, August Burns Red, Caliban, κ.α.). Υιοθετώντας έναν καθ’όλα μοντέρνο ήχο τον οποίο σπάνια θα συναντήσει κανείς στην ευρύτερη Ελληνική underground σκηνή, οι Αθηναίοι αναλαμβάνουν -σχεδόν αποκλειστικά- τον ρόλο της εκπροσώπησης ενός ολόκληρου μουσικού είδους  - και τα πηγαίνουν περίφημα σε αυτό!

Εμπλουτίζοντας τον σκληρό breakdown ήχο με πανέμορφες μελωδικές γραμμές και συνδιάζοντας εναλλασσόμενα growls/screamo και καθαρά φωνητικά, θυμίζουν έντονα μπάντες σαν τους A Day To Remember και Bring Me The Horizon, παράλληλα όμως έχουν αναπτύξει και μία καθαρά δική τους προσωπική ταυτότητα, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που τείνει πλέον να χαθεί στο διαρκώς και πιο δημοφιλές προαναφερθέν είδος. Το set τους βασίστηκε σχεδόν εξ’ολοκλήρου στο πρόσφατο album τους, ονόματι ‘Finally’, που βρίσκεται προς πώληση τόσο στα δισκοπωλεία όσο και στο iTunes και το οποίο καλά θα κάνουν να το τσεκάρουν το συντομότερο όσοι αρέσκονται σε μελωδικά metalcore ακούσματα.

Οι εκ Μελβούρνης προερχόμενοι Deez Nuts είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση hardcore μπάντας. Έχοντας πάρει το όνομα τους από το τραγούδι ‘Deeez Nuuuts’ του θεοπάλαβου Dr. Dre, οι Αυστραλοί παρουσιάζουν ένα μοναδικό μουσικό υβρίδιο που παντρεύει τον καθαρόαιμο hardcore ήχο της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ με hip hop ρυθμούς και χαβαλετζίδικους στίχους, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να διατηρούν και ένα ελαφρώς κοινωνικοπολιτικό στοιχείο, δοσμένο όμως με έναν πολύ έξυπνα καμουφλαρισμένο τρόπο.

Το σίγουρο είναι πάντως πώς δεν παίρνουν τους εαυτούς τους και πολύ στα σοβαρά, κάτι που έγι

Keywords
Τυχαία Θέματα