Download This: Κασετίνα – Ε.Ρ.Τ.

07:41 17/6/2013 - Πηγή: Mixtape

Πάνω στην ώρα ήρθε και η …τρίτη κασετίνα και με εξαιρετικά επίκαιρο θέμα. Το τρίο (Dalot, Filtig και Leaf Loft) που “κρύβεται” πίσω από τους Κασετίνα και που μας χάρισε τις αρκούντως επιτυχημένες dream pop/shoegaze μετεγγραφές της 80s/early 90s ελληνικής ποπ (Κασετίνα) και της εγχώριας hardcore/punk σκηνής (Κασετίνα II) μας φέρνει τώρα τώρα το τρίτο μέρος με τίτλο Ε.Ρ.Τ. όπου διασκευάζουν σήματα τίτλων από ιστορικές εκπομπές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης που εδώ και μια εβδομάδα τα κανάλια της και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της έχουν εξαφανιστεί πραξικοπηματικά από τους δέκτες μας.

Όσον αφορα το timing, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Κασετίνα: “..εδώ και κάποιους μήνες δουλεύαμε την Κασετίνα 3, παίζοντας πάνω στις παιδικές μας τηλεοπτικές αναμνήσεις και αναπάντεχα: ειρωνικό το timing, μαθαίνουμε για την απόφαση του να κοπεί αυτό το κομμάτι της τηλεοπτικής ιστορίας και συνέχειας στα δυο. σοκαρισμένοι, αλλάξαμε λίγο το φόκους και κρατήσαμε μόνο τις παραγωγές (εγχώριες και μη) που παρουσιάστηκαν στην ΕΡΤ. γιατί αν πρόκειται για τέλος εποχής, τουλάχιστον αυτό το υλικό αξίζει μια τελευταία όχι μόνο μνοία, αλλά και ευκαιρία για αναπλαση/αναδημιουργία της μνήμης.”

Όπως μπορείτε να δείτε και από το tracklist παρακάτω, παρελαύνουν τα μουσικά θέματα των εκπομπών και σειρών που συνόδευσαν την παιδική ηλικία αρκετών απο εμάς -θυμήθηκαν ακόμα και σειρές όπως το ‘Camping‘ (!!) ή “το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον”- διασκευασμένα στο γνωστό πλέον ύφος των Κασετίνα ενώ σε κάποια βρίσκουμε και samples από διαλόγους, κλπ (Στα συν και το γεγόνος ότι πρόσεξαν την κυκλοφορία τόσο ώστε κάθε mp3 έχει ξεχωριστό artwork βασισμένο στην αντίστοιχη εκπομπή/σειρά).

Κασετίνα – Ε.Ρ.Τ. [stream/free dl via bandcamp]

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixtape