Her Name is Calla @ Six D.O.G.S.

17:48 16/1/2012 - Πηγή: Mixtape

“Πολλές φορές νομίζουμε ότι όταν παίζουμε για πρώτη φορά σε κάποιο μέρος, θα έρθουν να μας δουν περίπου τρία άτομα” εξομολογήθηκε ο Tom Morris στα μέσα της συναυλίας, παρόλα αυτά όμως αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο Six D.O.G.S. για να ακούσει αυτή τη μεγάλη ελπίδα του Ευρωπαϊκού post-rock κινήματος.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας λοιπόν, οι Βρετανοί Her Name is Calla εμφανίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου καλεσμένοι της Alterground. Αν και ξεκίνησαν εμφανώς αγχωμένοι και μουδιασμένοι,

-ελέω και του προβληματικού ήχου, που ευτυχώς βελτιώθηκε άμεσα- κατάφεραν γρήγορα να λυθούν και να αρχίσουν να αποδίδουν αυτά τα οποία μπορούν και εν τέλει να δικαιολογήσουν το hype γύρω από το όνομά τους.

Με τη βιολίστρια Sophie Green στο κέντρο της σκηνής και τον ιθύνων νου Tom Morris στα αριστερά να “διευθύνει” την τετράδα, οι Her Name is Calla παρουσίασαν ένα σετ με κομμάτια από τις μέχρι σήμερα κυκλοφορίες τους καθώς και κάποια από το επερχόμενο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει μέσα στην άνοιξη.

Ο John Helpps των Maybeshewill στο μπάσο, ως νέο μέλος, προσέθεσε την απαραίτητη “εμπειρία” στο συγκρότημα, ενώ και ο drummer Adam Weikert ήταν αξιοπρεπής είτε τα “έσπαγε” στα τύμπανα, είτε χάιδευε το μπάντζο.

Η βάση της μουσικής τους μπορεί να είναι το post rock με τη χρήση του βιολιού σε περίοπτη θέση, στα πλαίσια του ήχου που είχαν ορίσει κάποτε οι πρωτομάστορες Godspeed You Black Emperor, αφήνουν όμως χώρο για πειραματισμούς με νέους ήχους, όπως συμβαίνει στο πανέμορφο Long Grass με βιολί, μπάντζο και ακουστική κιθάρα που έπαιξαν προς το μέσον του σετ.

O Tom Morris διαθέτει μια ζεστή, μελωδική φωνή την οποία ευτυχώς αναπαραγάγει πιστά και επί σκηνής προσδίδοντας την απαραίτητη μυσταγωγία στα μη ορχηστρικά τους κομμάτια, όπως το Thief, συνοδευόμενος αρκούντως ικανοποιητικά από τα backing vocals της Sophie Green.

Το σετ διήρκεσε κάτι λιγότερο από δύο ώρες και το τελείωμα, με το New England, ήταν άκρως εντυπωσιακό, με το συγκρότημα να εξαπολύει ένα δυνατό post rock κύμα και τον Morris να “χαρίζει” την κιθάρα του στο κοινό προτού αποχωρήσει από τη σκηνή, αφήνοντας κάποιους τυχερούς παρευρισκόμενους να τζαμάρουν μαζί με τους υπόλοιπους στα τελευταία λεπτά του show.

Και κάπως έτσι έκλεισε μια όμορφη βραδιά, με ένα συγκρότημα που έδειξε ότι διαθέτει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει μελλοντικά στο συγκεκριμένο μουσικό είδος.

Τους we.own.the.sky δυστυχώς δεν τους πρόλαβα, οι GoodLuckWiththeBombs όμως, που προηγήθηκαν των Her Name is Calla, πιστοποίησαν για μια ακόμα φορά πως το μουσικό ιδίωμα που ονομάζεται post rock βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και σε μια διαρκώς ανοδική πορεία.

[Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι ευγενική παραχώρηση του Zeugolator, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως]

Keywords
Τυχαία Θέματα