Introducing… Ice_Eyes

15:26 3/4/2012 - Πηγή: Mixtape

Οι Ιce_Eyes είναι ένα φρέσκο ηλεκτρονικό ντουέτο από την Αθήνα, οι οποίοι την Πέμπτη θα μας παρουσιάσουν για πρώτη φορά ζωντανά τη δουλειά τους στο 6 D.O.G.S. συνοδεύοντας τους Wise Lines, που επίσης παρουσιάσαμε λίγο καιρό πριν εδώ στο mixtape.gr. Πριν λίγες μέρες ο Jimmy Tamborello τους συμπεριέλαβε σ’ αυτό εδώ το mix μαζί με εκλεκτή παρέα όπως τους Jesse Ruins και τις Μirroring (Grouper και Τiny Vipers μαζί, να τσεκάρετε οπωσδήποτε!)

Ας τους αφήσουμε να συστηθούν

όμως οι ίδιοι με αφορμή τις ερωτήσεις μας:

Επιρροές, κολλήματα και ό,τι έχετε ενσωματώσει στα κομμάτια σας:
Ήχοι, ήχοι από synthesizers, μουσική από κινούμενα σχέδια manga της δεκαετίας του 80’ στην ΕΡΤ, σειρές όπως Dr. Who, ντοκυμαντέρ και «χαλιά» σε αθλητικές εκπομπές, ταινίες όπως το Merry Christmas Mr. Lawrence και Blade Runner είναι τα πρώτα ερεθίσματα που υποσυνείδητα γράφτηκαν στο μυαλό μας.

Iστορία και προϊστορία των Ice_Εyes:
Και οι δύο καταπιαστήκαμε με τη μουσική από νωρίς μαθαίνοντας πιάνο, κιθάρα, μπάσο, synthesizers και πάει λέγοντας… Αργότερα ασχοληθήκαμε με τη μουσική ως DJs σε bars και clubs.Γνωριστήκαμε μέσω ενός κοινού φίλου και με κοινό πεδίο συζήτησης τη μουσική το ένα έφερε το άλλο σχετικά γρήγορα. Προφανώς η ανάγκη για δημιουργία μας έστρεψε προς την σύνθεση. Η αποδόμηση των preset-ήχων, το κολάζ και η φόρμα πάνω στην οποία δουλεύουμε αλλάζουν από κομμάτι σε κομμάτι. Όμως κάποια στοιχεία retro (Moog Opus-3) παραμένουν σταθερά και μας δίνουν μια βάση στην οποία κινούμαστε.

Aπό δω και πέρα τι;
Πρώτη δημόσια εμφάνιση με στόχο την παρουσίαση του τρόπου σύνθεσης των κομματιών μας και γενικά του ήχου με τον οποίο “φλερτάρουμε”. Κατόπιν σύνθεση νέων κομματιών.

Γνώμη για την εγχώρια σκηνή:
Βρίσκεται σε καλό δρόμο, διότι τυγχάνει προβολής (αν θες και λόγω της οικονομικής κατάστασης έχουν κερδίσει σημαντικό μερίδιο). Σε συνδυασμό με τα sites/blogs – ελληνικά και ξένα – διαδίδεται με μεγαλύτερη ταχύτητα η πληροφορία και γενικά προβάλλεται η δουλειά τους άμεσα.

Ακούστε κι αυτά:
Ορισμένα από τα albums κυρίως ηλεκτρονικής μουσικής που κυκλοφόρησαν την περίοδο 2011-12 και μας άρεσαν είναι:
Holy Other – With U
Jesse Ruins – Dream Machine
Drive OST
Four Tet vs Burial (γενικά οι παραγωγές τους)
Burial – Kindred EP

Η μουσική ως διέξοδος στη μιζέρια:
Αναπόφευκτα όταν γύρω σου συμβαίνουν όλα αυτά τα παράλογα και επικρατεί μία αποπνικτική και άσχημη κατάσταση, στρέφεσαι σε οτιδήποτε σε χαροποιεί και σε κάνει να ονειρεύεσαι. Δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι η φυσική ακολουθία των πραγμάτων. Είναι λίγο δύσκολο να μαντέψουμε το μέλλον μας στη χώρα αυτή, πόσο μάλλον το μέλλον μας ως μουσικό σχήμα. Τα δεδομένα δυστυχώς ή ευτυχώς αλλάζουν πλέον πολύ γρήγορα, αλλά γενικότερα οι στόχοι που τίθενται είναι συνδυασμός και άλλων αναγκών, όχι μόνον οικονομικών.

Ice_Eyes on Facebook | Ice_Eyes on Soundcloud

WISE LINES + ICE_EYES
Πεμπτη 5/4/2012 @ 6 d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8)
Visu

Keywords
Τυχαία Θέματα