O James Franco επαναστατεί


Η αφορμή, αυτή τη φορά, της καλλιτεχνικής «επανάστασης» του James Franco που καταπιάνεται με ένα σωρό projects κάθε φορά και καταφέρνει να ασχολούνται μαζί του non stop είτε πρόκειται για Οσκαρικές υποψηφιότητες (127 Ώρες), είτε για εικαστικές ανησυχίες, είτε για καινούργια bars στο L.A., είτε για ό,τι άλλο τρελό κατεβάσει το κεφάλι του είναι η ταινία Επαναστάτης Χωρίς Αιτία με τον James Dean.

Το νέο του art

project είναι εμπνευσμένο από τις ιστορίες που εκτυλίχθηκαν πίσω από τις κάμερες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Επαναστάτης Χωρίς Αιτία. Ο James Franco κινηματογραφεί τη δική του ιστορία στο Chateau’s Bungalow 2, το ίδιο μέρος που ο James Dean, η Natalie Wood, o Dennis Hopper και ο Sal Mineo γύρισαν την iconic ταινία το 1955 μόνο που στην περίπτωση του νέου φιλμ οι πρωταγωνιστές ντύνονται drag queens και διαφόρων ειδών σεξουαλικά βοηθήματα συμπρωταγωνιστούν μαζί τους.

Ο James Franco, όπως θυμάστε, έγινε διάσημος όταν υποδύθηκε τον James Dean στο ομότιτλο τηλεοπτικό biopic και νιώθοντας έναν δυνατό δεσμό με τον θρυλικό ηθοποιό μίλησε με πολλούς από εκείνους που συμμετείχαν στην ταινία και είναι ακόμα ζωντανοί για να διαπιστώσει πως οι ιστορίες πίσω από τις κάμερες ήταν εξίσου δυνατές με όσα διαδραματίζονταν στο φιλμ. Έχοντας κατά νου πολλά χρόνια να εικονοποιήσει αυτές τις ιστορίες δε θέλησε να το κάνει με τρόπο παραδοσιακό οπότε αποφάσισε να αφήσει τη φαντασία του να οργιάσει. Και, κάπως έτσι, κατέληξε σε όργια, drag queens, πολύ αλκοόλ, σεξουαλικά βοηθήματα, γυμνές σκηνές και άλλα.

Το αν ο James Franco είναι ένας σπουδαίος (και θαρραλέος, εν προκειμένω) καλλιτέχνης, ένας πολύ καλός παραγωγός πορνό, ένας κακόγουστος σκηνοθέτης/ σεναριογράφος και ό,τι άλλη ιδιότητα αποκτά κατά καιρούς ή ένας ημίτρελος κύριος που κάνει ό,τι του έρθει μόνο η ιστορία (της τέχνης;) θα το αποφασίσει τελικά. Εμάς, ομολογούμε, μας έχει κάπως κουράσει η (αληθινή ή προσποιητή, ποιος ξέρει) παραφροσύνη του κυρίου Franco. Αλλά εμείς δεν είμαστε ειδικοί.

Τα credits για το φωτογραφικό σχόλιο στο art project του James Franco ανήκουν στο Vanity Fair.

Στο video ο James Franco και ο αδερφός του Dave Franco αναπαριστούν (με τον τρόπο τους) μια σκηνή από την ταινία Επαναστάτης Χωρίς Αιτία για το Funny or Die.

Acting with James Franco Episode 3: Scene Work from James Franco
Keywords
Τυχαία Θέματα