O Michael Gira επιμελείται το Mouth to Mouth στο φετινό Le Guess Who Festival?

12:07 6/8/2015 - Πηγή: Mixtape

Μπορεί να είμαστε ακόμα σε mood καλοκαιριού, έχουμε ήδη όμως αρχίσει να σημειώνουμε πράγματα στην ατζέντα μας για τους προσεχείς μήνες, με πιο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής το Le Guess Who Festival? που θα πραγματοποιηθεί στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

To φεστιβάλ διοργανώνεται φέτος για όγδοη συνεχόμενη χρονιά και πραγματοποιείται το τετραήμερο 20-23 Νοέμβρη, με τα events να πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της Ολλανδικής πόλης.

Το φετινό line-up, όπως τουλάχιστον έχει διαμορφωθεί

μέχρι τώρα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Einsturzende Neubauten, Mac DeMarco, Dr. John & The Nite Trippers, Sharon Van Etten, Bonnie “Prince” Billy και St. Vincent.

Η πολύ ενδιαφέρουσα είδηση όμως, είναι η προσθήκη δύο παράλληλων projects στο ήδη πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα του Le Guess Who Festival?. Το πρώτο είναι το Mouth to Mouth, ένα τριήμερο πρόγραμμα που επιμελείται ο Michael Gira των Swans, το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη φορά -η πρώτη ήταν πριν από δύο χρόνια στην Αγγλία-. Το Mouth To Mouth θα φιλοξενήσει, εκτών των Swans, λίγες ημέρες πριν τους ξαναδούμε στη χώρα μας στα πλαίσια τουPlissken Festival Winter Edition, τους θρυλικούς βρετανούς Wire, τους Silver Apples, τον Prurient (a.k.a. Dominick Fernow), την Carla Bozulich (a.k.a. Evangelista), τους Savages και Bo Ningen,τους Xiu Xiu τους οποίους επίσης θα δούμε στην Αθήνα φέτος, τον Ben Frost αλλά και το σχήμα Xylouris White, μια σύμπραξη του Ψαρογιώργη με τον ντράμερ των Dirty Three, Jim White.

Το δεύτερο, είναι η παγκόσμια πρεμιέρα του 24-Hour Drone Fest, το οποίο θα ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου 22 Νοέμβρη και θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα, παρουσιάζοντας ένα non-stop 24ωρο με ζωντανές εμφανίσεις και installations. Οι μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένες συμμετοχές είναι των William Basinski, Stephen O’Malley, Tim Hecker, Raime, Steve Hauschildt, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι τις προσεχείς εβδομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλήρες line up και τα εισιτήρια του φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο leguesswho.nl ενώ στην παρακάτω spotify playlist, μπορείτε να ακούσετε σχεδόν όλους τους καλλιτέχνες του line up.

Keywords
Τυχαία Θέματα