Oh!!! Thee Oh Sees!!!

18:36 1/6/2012 - Πηγή: Mixtape

Είναι τρελός ο John Dwyer. Από το 1997 έως και σήμερα έχει καταφέρει να φτιάξει και να διαλύσει πάνω από 10 συγκροτήματα, να καταστρέψει πολλές κιθάρες, να ανοίξει ορισμένα κεφάλια διοργανωτών συναυλιών και ιδιοκτητών μαγαζιών και να στήσει πάμπολα αξιομνημόνευτα χαοτικά live.

Ως  άτυπα «πατέρας» της σημερινής underground σκηνής του San Francisco, o John Dwyer έχει υπάρξει σωστός σίφουνας.

Από τους Pink and Brown, τους Coachwhips, τους Yikes, τους Hospitals μεταξύ άλλων έως τους Thee Oh Sees, o Dwyer δεν “παίζει”. Ηχογραφεί ασταμάτητα, τα πάντα σχεδόν, ηχογραφεί πράγματα που απλά ξεπετάγονται από το μυαλό του για δευτερόλεπτα αλλά και καλοδουλεμένα 15λεπτα noise έπη, σε κάθε είδος φορμάτ, όλα diy και χωρίς καμία εμπορική λογική. Προφανώς.

Ο John Dwyer έρχεται στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαϊου στο ΑΝ Club με το πιο καταξιωμένο και μακροχρόνιο συγκρότημά του, τους Thee Oh Sees (οι οποίοι βέβαια έχουν εμφανιστεί δισκογραφικά και με άλλα παρεμφερή ονόματα όπως The Ohsees, OCS, Orange County Sound και Orinoka Crash Suite), καλεσμένοι της Arte Fiasco.

Το πεντεμελές αυτό σχήμα – το οποίο πήρε αυτή τη μορφή σταδιακά, αφού αρχικά ξεκίνησε ως instrumental solo project του Dwyer – συμπληρώνεται από την κιμπορντίστρια Brigid Dawson, τον κιθαρίστα Petey Dammit, τον ντράμερ  Mike Shoun και τον πολυοργανίστα Lars Finberg, με τους Dwyer, Dawson και Finberg να μοιράζονται τα φωνητικά.

Και με τους Thee Oh Sees είναι ασταμάτητος. Πολλά singles, συμμετοχές σε συλλογές και 13 (;) albums – δύο από τα οποία μάλιστα μέσα στο 2011, το πιο προσωπικό του Dwyer και πειραματικό “Castlemania”  και το πιο full band γνήσια garage “Carrion Crawler/The Dream”.

Έχοντας παρακολουθήσει ζωντανά τους Thee Oh Sees στο παρελθόν, το σίγουρο είναι ότι όποιος επιθυμεί ένα δυνατό, βρώμικο, ζόρικο και απροσάρμοστα psych garage noise/rock live για να ξεκινήσει το καλοκαίρι του, θα το βρει την Δευτέρα στο ΑΝ, οπότε δεν υπάρχουν και πολλές δικαιολογίες.

Την βραδιά θα ανοίξουν οι εξαιρετικοί Baby Guru, από τους οποίους αναμένουμε να ακούσουμε πιθανότατα και μέρος του νέου τους υλικού μέσα από το δεύτερο album τους με τίτλο “Pieces“,  , το οποίο θα κυκλοφορήσει με το καλό τον Σεπτέμβριο από την Inner Ear.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και τα εισιτήρια θα πωλούνται προς 15 ευρώ.

Προθέρμανση!

Μία απολαυστική video – συνέντευξη με τον John Dwyer

Και τρία “άσματα”

Keywords
Τυχαία Θέματα