Parallel Universe: Flea

01:07 3/9/2012 - Πηγή: Mixtape

Οι Red Hot Chili Peppers έρχονται στην Ελλάδα και το γεγονός αυτό αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εξερευνήσουμε το παράλληλο μουσικό σύμπαν του κινητήριου μοχλού της παρέας από το Λος Άντζελες, του Flea.

Έχει γίνει γνωστός για την υπερκινητικότητά του -σε σημείο γραφικότητας- στις εμφανίσεις των RHCP,
έχει ανακυρηχτεί από τους αναγνώστες του Rolling Stone ως ο δεύτερος σημαντικότερος μπασίστας όλων των εποχών, είναι πλέον μέλος του Rock N’ Roll Hall of Fame, έχει γίνει rock icon και εξώφυλλο σε άπειρα μουσικά περιοδικά παίρνοντας -κυρίως- ηλίθιες πόζες. Παρόλες αυτές τις “τιμές”, ο Michael Peter Balzary (a.k.a. Flea), ως ανήσυχο πνεύμα, διαθέτει μια πλούσια παράλληλη δραστηριότητα η οποία μας κάνει να θέλουμε να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο μαζί του.

Όταν λοιπόν ο, πενηντάχρονος πλέον, μουσικός δεν είναι απασχολημένος με τις oditions για τον αντικαταστάτη του John Frusciante, ή όταν δεν παρακολουθεί παιχνίδια των Lakers και της Sheffield United, της οποίας δηλώνει οπαδός, παίζει μουσική. Όχι με το βασικό του σχήμα, το οποίο ηγείται μαζί με τον Anthony Kiedis από το 1983, αλλά με οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη θεωρεί ότι μπορεί να ανταλλάξει σοβαρές μουσικές ιδέες. Από τον θρύλο Johhny Cash μέχρι τους Warren Zeavon και Tom Waits και από τους Mars Volta μέχρι τους Incubus, o Flea έχει γεμίσει με το trademark μπάσο του τραγούδια και τραγούδια.

Τα τελευταία τρία χρόνια όμως, η συμμετοχή του σε δύο super groups μαζί με την κυκλοφορία του πρώτου, αποκλειστικά δικού του ΕΡ, έχουν αναγάγει τον Flea σε έναν από τους κορυφαίους μουσικούς των καιρών μας που, ενώ θα μπορούσε να “συνταξιοδοτηθεί” από νωρίς απολαμβάνοντας την τεράστια εμπορική επιτυχία των RHCP (βλ. Kiedis), αυτός συνεχίζει να ψάχνει, να συνθέτει, να παίζει και να δημιουργεί παρέα με κάποιες από τις σημαντικότερες μουσικές φυσιογνωμίες των τελευταίων ετών.

Ας δούμε-ακούσουμε λοιπόν τρία από τα σημαντικότερα projects στα οποία άλλοτε συμμετέχει ενεργά και άλλοτε ηγείται ο ανήσυχος και ταλαντούχος αυτός μουσικός που αυτοαποκαλείται Flea.

—————————————————————————————————————————————————–

Atoms for Peace

Για τους μη γνωρίζοντες, οι Atoms For Peace είναι το συγκρότημα που δημιούργησε ο Thom Yorke πριν από τρία χρόνια για να μπορεί να παίζει ζωντανά τα κομμάτια του Eraser αλλά και τα υπόλοιπα tracks που δεν χωράνε στα setlist των Radiohead.

Ο Nigel Godrich διευθύνει την ορχήστρα, ο Thom Yorke υποδύεται τον…εαυτό του, οι εξαιρετικοί session μουσικοί Joey Waronker και Mauro Refosco συμπληρώνουν τα κενά και ο Flea προσθέτει την έξτρα ενέργεια που χρειάζεται το project για να σταθεί ζωντανά παίζοντας μπάσο και πνευστά. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Yorke, το πρώτο άλμπουμ των AfP, αναμένεται, μαζί με την πρώτη ολοκληρωμένη τους περιοδεία, μέσα στο 2013.

—————————————————————————————————————————————————–

Rocket Juice & the Moon

Το -επίσης- ανήσυχο μουσικό πνεύμα που ακούει στο όνομα

Keywords
Τυχαία Θέματα