R.I.P. Christopher Hitchens

Δεν μέτρησε τα λόγια του μιλώντας και γράφοντας για προσωπικότητες όπως ο Mel Gibson, o Michael Moore, o Bob Hope, o Bill Clinton, η Μητέρα Τερέζα, ο Bill Clinton, ο Bob Hope, ο George W. Bush,

ο Sean Hannity, ο Billy Graham, ο Ronald Reagan, η πριγκίπισσα Diana, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο Henry Kissinger, οDalai Lama αλλά και για ζητήματα όπως η θρησκεία μέσα από τις σελίδες του Vanity Fair, των βιβλίων του και άλλων βρετανικών και αμερικάνικων εφημερίδων και περιοδικών ο Βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Christopher Hitchens.

Άσκησε κριτική μέσα από τα κείμενά του χωρίς να φοβηθεί τις συνέπειες και έγινε διάσημος για την ευθύτητά του. Έφυγε από τη ζωή χθες από πνευμονία μετά από μια μακρά και δύσκολη μάχη με τον καρκίνο του οισοφάγου, σε ηλικία 62 ετών.

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1949 στη Βρετανία και το 2007 απέκτησε αμερικάνικη υπηκοότητα. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Hitchens έγραψε περισσότερα από δώδεκα βιβλία και βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το 2007 με το «God Is Not Great: How Religion Poisons Everything» μέσα από το οποίο άσκησε κριτική και επιτέθηκε στην οργανωμένη θρησκεία. Ο ίδιος ήταν άθεος και η στάση του αυτή δεν άλλαξε ούτε την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του όταν διαγνώστηκε με καρκίνο το 2010.

Οι New York Times σταμάτησαν την έκδοσή τους για να προλάβουν να συμπεριλάβουν τον επικήδειό του στην πρώτη σελίδα του φύλλου της Παρασκευής μετά τα νέα του θανάτου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα