Sigmataf – “Τι Κάνει Σε Είσαι Να; Εδώ”

13:34 28/3/2013 - Πηγή: Mixtape

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Αυτή είναι η πρώτη -εύλογη- απορία που περνάει από το μυαλό κάποιου όταν διαβάζει τον τίτλο του νέου άλμπουμ του Sigmataf. Αλλόκοτος, αινιγματικός όπως είναι άλλωστε και ολόκληρο το άλμπουμ.

Με μια μάσκα λαγού λοιπόν, ο Sigmataf μας υποδέχεται στο δεύτερο αυτό εγχείρημα του που κυκλοφορεί εδώ και μερικούς μήνες ως ανεξάρτητη παραγωγή από τον ίδιο, όπως και το προ τριετίας ντεμπούτο του Ξύπνα. Ώρα Για Ύπνο, ένας λαγός που σαν χαρακτήρα την τελευταία δεκαετία έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης, είτε ως imaginary friend του Jake Gyllenhaal

στο Donnie Darko, είτε ως κεντρικό πρόσωπο στις τελευταίες οπτικές απόπειρες του David Lynch.

Έχοντας συμμετάσχει σε ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά low bap σχήματα, τους Βαβυλώνα> -έστω και στην τελευταία φάση τους-, ο Sigmataf γνωρίζει καλά τα μυστικά του hip hop και της αξιοπρεπούς παραγωγής ενός άλμπουμ, άσχετα αν στις δύο προσωπικές του κυκλοφορίες ο πρώτος παράγοντας έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ο δεύτερος όμως, ειδικά στην περίπτωσή μας είναι αυτός που κερδίζει τους περισσότερους πόντους στο συνολικό scoreboard του άλμπουμ. Ο Αλέκος Σώρρος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε με τις Ρόδες -και το δεύτερο πολύ καλό τους άλμπουμ Silent Disco- διευθύνοντας υπολογιστές και όργανα πίσω από την καρέκλα του παραγωγού.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε διάφορα στούντιο της Αθήνας, οι ιδέες όμως πίσω από τα 11 κομμάτια του δίσκου γεννήθηκαν σε πέντε διαφορετικές πόλεις: Αθήνα, Όσλο, Παρίσι, Αίγιο, Πειραιάς γέμισαν το μυαλό και τα χαρτιά του Sigmataf με λέξεις τις οποίες πλέον μοιράζεται μαζί μας.

Στιχουργικά, θα ξενίσει, καθώς το άλμπουμ διακατέχεται από μια εσωτερικότητα, χωρίς να αφήνει τον ακροατή να “ταυτιστεί” εύκολα με τις ριπές λέξεων που βγαίνουν από το στόμα του Sigmataf. Στοίχημα, που εμένα προσωπικά με χάνει, είμαι σίγουρος όμως ότι θα βρει κόσμο να αγγίξει. Είναι οι πιο downtempo στιγμές του δίσκου όμως που δίνουν μια ιδιαίτερη δυναμική στο άλμπουμ αφού δένουν καλύτερα με το μη συμβατικό χαρακτήρα των στίχων.

Μουσικά ενδιαφέρον, στιχουργικά άνισο αλλά σίγουρα ιδιαίτερο, το Τι Κάνει Σε Είσαι Να; Εδώ είναι ένα από τα πιο περίεργα άλμπουμ που ακούσαμε τελευταία. Τόσο περίεργο που καταντάει εθιστικό…

Label: Ανεξάρτητη κυκλοφορία – Sigmataf
Track(s) For Your Mixtape: “Ψέμα /▲†‡▲”, “Τι Κάνει Σε Είσαι Να; Εδώ”, “Suck My Pic”


Κερδίστε προσκλήσεις για την ζωντανή παρουσίαση του album

O Sigmataf θα παρουσιάσει το Τι Κάνει Σε Είσαι Να; Εδώ για πρώτη φορά ζωντανά τη Δευτέρα 1 Απριλίου στο Six D.O.G.S.
Είσοδος 5 ευρώ και δωρεάν με την επίδειξη κάρτας ανεργίας. H live παρουσίαση του άλμπουμ θα γίνει με την βοήθεια των Α.Σώρρου & Χ.Ραμσή.

Έχουμε στη διάθεσή μας δύο διπλές προσκλήσεις για ισάριθμους τυχερούς αναγνώστες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] με θέμα “Sigmataf” αναφέροντας φυσικά το ονοματεπώνυμό σας. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν με email.

Video:

Sigmataf – Ψέμα /▲†‡▲

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα